Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 3 Δεκεμβρίου 2019, η δράση συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Αλβανίας. Μία κοινή δράση μεταξύ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Περιφέρειας Αττικής και του Όλοι μαζί μπορούμε.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με κλιμάκια εθελοντών βρέθηκε από νωρίς το πρωί της Τρίτης στα οκτώ σημεία συγκέντρωσης υλικού, παραμένοντας μέχρι αργά το απόγευμα ώστε το συλλεχθέν υλικό να φορτωθεί στα φορτηγά του Ε.Ε.Σ. και να μεταφερθεί στην Κεντρική Αποθήκη.

Η ποσότητα υλικής βοήθειας, που συγκεντρώθηκε από τη συγκινητική προσφορά των πολιτών και ξεπέρασε τους 200 τόνους, συσκευάζεται ήδη από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και θα μεταφερθεί την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου στα Τίρανα.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιος Αυγερινός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι : "Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, για μία ακόμη φορά, απέδειξε τη μοναδικότητα και την ικανότητά του να συνδράμει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους γείτονές μας, που τη συγκεκριμένη στιγμή δοκιμάζονται μετά το φονικό και καταστροφικό σεισμό που έγινε στη χώρα τους". Επίσης, δήλωσε "υπερήφανος για το εθελοντικό ανθρώπινο δυναμικό και τους εργαζομένους του Ε.Ε.Σ., οι οποίοι με ανυπέρβλητο ζήλο και συγκινητική προθυμία στάθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στους συνανθρώπους μας".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποιες χώρες θεωρούνται κορυφαίες στον ιατρικό τουρισμό
Απειλή για εγκύους και νεογνά η αύξηση της θερμοκρασίας [ελληνική μελέτη]
Οι υγειονομικοί συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης