Οι τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο των λοιμώξεων θα παρουσιαστούν στο  επιστημονικό σεμινάριο «15ος Δεκάλογος για τις Λοιμώξεις» που διοργανώνεται Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 από το Δ’ Παθολογικό Τμήμα του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center και το Άλφα Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Επιστημών. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center (ώρα έναρξης 09:30) με τη συμμετοχή διακεκριμένων ιατρών κάθε εμπλεκόμενης με το θέμα ειδικότητας.

Πρόκειται για ένα διατομεακό επιστημονικό σεμινάριο που έχει καθιερωθεί τα τελευταία 15 χρόνια για τα νεότερα δεδομένα στις λοιμώξεις, με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, διευθυντή Δ’ Παθολογικού Τμήματος του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, κ. Ματθαίο Φαλάγγα. Επισημαίνεται ότι ο κ. Φαλάγγας συγκαταλέγεται μεταξύ των 14 Ελλήνων πανεπιστημιακών που περιλαμβάνονται στη διεθνή λίστα επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, όπως προκύπτει από την απήχηση του έργου τους κατά την τελευταία 10ετία. Ο σχετικός κατάλογος με τίτλο «The Highly Cited Researchers» συντάσσεται από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Thomson Reuters, στο πλαίσιο του project Clarivate Analytics, και στηρίζεται στα δεδομένα της ερευνητικής βάσης δεδομένων Web of Science. 

Το επιστημονικό πρόγραμμα του σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center περιλαμβάνει εκπαιδευτικές ομιλίες σε θέματα λοιμώξεων, καθώς και συζητήσεις στη βάση συγκεκριμένων περιστατικών.

Στο σεμινάριο θα αναπτυχθούν τα εξής θέματα: Λοιμώξεις στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, Λοιμώξεις σε ειδικούς πληθυσμούς, Εμβόλια έναντι του ιού θηλωμάτων του ανθρώπου (HPV), Νεότερα αντιβιοτικά, Επανεμφανιζόμενες και αναδυόμενες λοιμώξεις, Φαρμακευτική τοξικότητα, Αντιμικροβιακή θεραπεία, ενώ θα παρουσιαστούν αναλυτικά όλες οι νεότερες εξελίξεις που καταγράφηκαν το 2019 σε διεθνές επίπεδο στον τομέα της Λοιμωξιολογίας.

Η συμμετοχή στo σεμινάριο είναι ελεύθερη. Επισυνάπτεται το επιστημονικό πρόγραμμα του σεμιναρίου.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]