H Affidea, κορυφαίος φορέας παροχής ψηφιακών υπηρεσιών Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης και ιδιαίτερα Διαγνωστικής Απεικόνισης, Βιοπαθολογίας και Ακτινοθεραπείας στην Ευρώπη, με ισχυρό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αφοσίωση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, προχώρησε στη δωρεά διαγνωστικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, στηρίζοντας τις δράσεις του Oργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Συγκεκριμένα, η Affidea προσέφερε έναν υπερηχοτομογράφο LOGIQ 7 του Αμερικανικού κατασκευαστικού οίκου GE Healthcare, για το Πολυϊατρείο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο πραγματοποιεί Προληπτική Ιατρική πανελλαδικά σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε αυτά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και λόγω οικονομικών ή άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα.

Με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό, το Ιατρείο του Οργανισμού θα έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις ανάγκες των εξεταζόμενων, προσφέροντας τη δυνατότητα πραγματοποίησης κρίσιμων εξετάσεων, διευκολύνοντας τους εθελοντές γιατρούς στην εκτέλεση των ιατρικών καθηκόντων τους.

Ο κ. Θεόδωρος Καρούτζος, Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος, δήλωσε: «Για όλους εμάς στην Affidea είναι πολύ σημαντικό που καταφέρνουμε με τον τελευταίας γενιάς εξοπλισμό του ομίλου μας, να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας αλλά και ουσιαστική βοήθεια στο σημαντικό έργο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Γνωρίζουμε όλοι πόσο εκτεταμένες και αποτελεσματικές είναι οι ενέργειες του Οργανισμού στην προστασία των παιδιών, του πιο ευαίσθητου μέρους του πληθυσμού όχι μόνον της Ελλάδας, αλλά και παγκοσμίως».

Από την πλευρά του, ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δήλωσε: «Όλοι εμείς στο «Χαμόγελο του Παιδιού» είμαστε πάντα χαρούμενοι όταν βρίσκουμε πολύτιμους συμμάχους στον καθημερινό μας αγώνα για την προστασία και τη φροντίδα όλων των παιδιών. Η συγκεκριμένη προσφορά της Affidea είναι μια σημαντική βοήθεια, καθώς θα ενισχύσει τη δράση της Προληπτικής Ιατρικής, μια δράση ουσίας και προτεραιότητας που συμβάλλει στον εντοπισμό ιατρικών προβλημάτων και σοβαρών περιστατικών της παιδικής υγείας που χρήζουν άμεσης επέμβασης και περίθαλψης. Παρόμοιες ενέργειες μας δίνουν κουράγιο, καθώς νιώθουμε πως στον αγώνα που καθημερινά δίνουμε για να απαλύνουμε τον ανθρώπινο πόνο, δεν είμαστε μόνοι».  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ψυχολογική βοήθεια από το τηλέφωνο βοηθά στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κατάθλιψης των ηλικιωμένων [μελέτη]
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]