Το Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης ΘΗΣΕΑΣ σε συνεργασία με τη DYNAMIC TAPE GREECE διοργάνωσε την επιστημονική ημερίδα με θέμα “Η συμβολή του Dynamic Tape στην αποκατάσταση των τενοντοπαθειών”.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 19 Ιανουρίου 2020, από τις 10:00 έως τις 16:00, στο Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης ΘΗΣΕΑΣ.

Η ημερίδα αποτελεί την έναρξη μίας σειράς επιμορφωτικών σεμιναρίων που θα διοργανώσει το ΚΑΑ ΘΗΣΕΑΣ και εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΑΑ ΘΗΣΕΑΣ, Ορθοπεδικός Χειρουργός M.D PHD Παντελής Νικολάου: ‘’Μία από τις ενέργειες προσφοράς του ΚΑΑ ΘΗΣΕΑΣ, είναι η προσφορά εκπαίδευσης. Ξεκινήσαμε φέτος μία σειρά από ημερίδες επιχειρώντας να επιμορφώσουμε τους επιστήμονες που βρίσκονται γύρω από την αποκατάσταση, ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερες θεραπευτικές μεθόδους στους ασθενείς τους. Ξεκινήσαμε προβάλλοντας μία καινούρια μέθοδο, αυτή του Dynamic Tape όπου με τη βοήθεια ειδικών τεχνικών επίδεσης, βοηθάμε την καλύτερη χρήση των μυών του σώματος με σκοπό να μειώσουμε τον πόνο και να δώσουμε μεγαλύτερη κινητικότητα στις αρθρώσεις.’’

Την ημερίδα πλαισίωσαν επιστημονικά διακεκριμένοι ορθοπεδικοί ιατροί και φυσικοθεραπευτές οι οποίοι ανέπτυξαν τα θέματα σε κάθε ενότητα.

Ενότητες & Ομιλητές

Ποδοκνημική:

Λάλος Χάρης – Ορθοπεδικός Ιατρός ΠΑΕ ΑΕΚ

Μαρσέλου Μιμή – Φυσικοθεραπεύτρια MSc

Γόνατο:

Νικολάου Παντελής – Ορθοπεδικός Χειρουργός M.D PHD

Χούντας Σταύρος – Φυσικοθεραπευτής, OMT

Ωμική ζώνη:

Γιαννακόπουλος Παναγιώτης – Ορθοπεδικός Χειρουργός, Χειρουργός  Άνω Άκρου – Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Δούκας Αντώνης – Φυσικοθεραπευτής ΜΤ, Προϊστάμενος

Τμήματος Θεραπειών ΚΑΑ Θησέας

Κάθε ενότητα ολοκληρώθηκε με τεχνική επίδειξη, live, από τον κ. Αυτοσμίδη Δημήτρη, Φυσικοθεραπευτή MSc.

Οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 100 και παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον και τις 3 ενότητες της ημερίδας καθώς και τις τεχνικές επιδείξεις.

 

Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης ΘΗΣΕΑΣ

Λ. Συγγρού 202 & Αγίων Πάντων, 17671, Καλλιθέα

Τ. +30 214 1006011

Σχετικά με το ΘΗΣΕΑ

Το Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης ΘΗΣΕΑΣ ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2016 με στόχο να βελτιώνει την κλινική και λειτουργική κατάσταση των ασθενών,  να δίνει κίνητρα και στόχους για να αναδιοργανώσουν τη ζωή τους και να αποκαταστήσουν την ποιότητά της.

Ξεχωρίζει για τις εγκαταστάσεις και τους χώρου του που σχεδιάστηκαν και διαμορφώθηκαν με γνώμονα τη δημιουργία ενός οικείου περιβάλλοντος που συνδυάζει τη λειτουργικότητα με την αισθητική ώστε ο κάθε ασθενής να εξυπηρετείται στο μέγιστο βαθμό.

Επενδύει διαρκώς στο ανθρώπινο δυναμικό με εξειδικευμένο ιατρικό, θεραπευτικό και νοσηλευτικό προσωπικό που επικεντρώνεται στις πραγματικές ανάγκες των ασθενών μέσω εξατομικευμένων προγραμμάτων θεραπειών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το http://theseusrehab.gr 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο