Σε φιλικό και αισιόδοξο κλίμα, όπου κυριαρχούσε η δυναμική της ανανέωσης και της προσδοκίας μίας επιτυχημένης νέας χρονιάς, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Φ.Ι.).

Μέλη και φίλοι της ΕΛ.Ε.Φ.Ι. και εκπρόσωποι των εταίρων της Υγείας παρακολούθησαν τον απολογισμό του έργου της Εταιρείας για το 2019, γιόρτασαν τις επιτυχίες της και ενημερώθηκαν για τους στόχους και τις προτεραιότητες του Δ.Σ. για το νέο έτος.

 Ιδιαίτερα παραγωγικό και επιτυχημένο χαρακτήρισε το 2019 η Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΛ.Ε.Φ.Ι., Δρ. Βαρβάρα Μπαρούτσου, καθώς η Εταιρεία κατόρθωσε να προσφέρει στα μέλη της πολλαπλές ευκαιρίες διάδρασης και εκπαίδευσης σε καίρια ζητήματα του πεδίου της Φαρμακευτικής Ιατρικής και Κλινικής Έρευνας και να προωθήσει περαιτέρω τη συνεργασία με έξι επιστημονικές εταιρείες της Ελλάδας και τέσσερις του εξωτερικού.

Συνολικά το 2019, περισσότεροι από 500 επιστήμονες του κλάδου και μέλη της ΕΛ.Ε.Φ.Ι., παρακολούθησαν τις επιστημονικές εκδηλώσεις της εταιρείας και το Πανελλήνιο Συνέδριο, που διοργανώθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά.

 Κατά τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, η κα Μπαρούτσου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση του διεθνούς σύγχρονου προφίλ της Εταιρείας, μέσω της υιοθέτησης της νέας εταιρικής ταυτότητας, της ενίσχυσης της επικοινωνιακής στρατηγικής και της αναβάθμισης της εταιρικής ιστοσελίδας. Επιπλέον, η Πρόεδρος εξέφρασε τη βαθιά ικανοποίησή της για την εξαιρετικά επιτυχημένη υλοποίηση μίας σειράς επιστημονικών εκδηλώσεων, οι οποίες έτυχαν ιδιαίτερα υψηλής απήχησης και συμμετοχής. Τέλος, σημαντικό επίτευγμα αποτέλεσε η επιτυχημένη διοργάνωση της 1ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιστημονικών Εταιρειών Φαρμακευτικής Ιατρικής (IFAPP & IFAPP Academy) στην Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο, η οποία άνοιξε νέους ορίζοντες για την ΕΛ.Ε.Φ.Ι.

 

Ακολούθησε η ανακοίνωση των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών δράσεων και ενεργειών για το 2020, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται Ημερίδες, Φροντιστήρια, Σεμινάρια Ασθενών, η Διημερίδα Κλινικής Έρευνας, καθώς και η συμμετοχή της ΕΛ.Ε.Φ.Ι. στο Διεθνές Συνέδριο ICPM 2020 (www.icpm.org), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ρώμη.

«Ξεκινάμε δυναμικά το 2020, ανανεωμένοι και με έντονα δημιουργική προοπτική. Μια προοπτική που εστιάζει στην ανάπτυξη ουσιαστικής συν-δημιουργίας με τις ενώσεις ασθενών, τους επιστημονικούς και θεσμικούς εταίρους γύρω από τις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της Φαρμακευτικής Ιατρικής» δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η κα Μπαρούτσου, ανακοινώνοντας τις προτεραιότητες του Δ.Σ. για το 2020.

 Oi φετινοί στόχοι που θα επιδιώξει να επιτύχει η Εταιρεία περιλαμβάνουν:

 

1.     την εδραίωση της διεθνούς φυσιογνωμίας της ΕΛ.Ε.Φ.Ι. στο Συνέδριο ICPM 2020, στη Ρώμη

2.     την ενεργό συμμετοχή της ΕΛ.Ε.Φ.Ι. στο δημόσιο διάλογο για την Κλινική Έρευνα, Ιατρική Εκπαίδευση και την Φαρμακευτική Ιατρική

3.     την συνεχιζόμενη εκπαίδευση των μελών της στις νεότερες τεχνολογίες, μεθοδολογίες της Έρευνας & Ανάπτυξης Φαρμάκων, την εξέλιξη της επιστημονικής ηγεσίας μελών της (mentoring), καθώς και την εισαγωγή νέων θεσμών αναγνώρισης της εμπειρίας τους (fellowships)

4.     τον εορτασμό των 20 ετών δράσης της ΕΛ.Ε.Φ.Ι. και την προβολή του εκσυγχρονιστικού έργου της θητείας του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο συνοπτικά περιλαμβάνει: δράσεις εξωστρέφειας, επικοινωνία και προβολή της διακριτής ταυτότητας της Εταιρείας, ανανέωση της ιστοσελίδας, αυτοματοποίηση της διαδικασίας της online πληρωμής των συνδρομών, απλοποίηση διαδικασιών, δημιουργία και προώθηση Linkedin προφίλ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Προκαλεί ΔΕΠΥ και αυτισμό η παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη; [μελέτη]
Στον ορίζοντα εξέταση αίματος για την έγκαιρη διάγνωση της πολλαπλής σκλήρυνσης
Πόσο ωφέλιμη είναι η ρύθμιση του σακχάρου μετά το εγκεφαλικό [μελέτη]