Ένα μακρινό και πολύωρο ταξίδι για το νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων, θα πραγματοποιήσουν για τρίτη φορά οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες για να φτάσουν στην Κάσο. Εκεί, ανάμεσα από την Κρήτη και την Κάρπαθο, στο μικρό αυτό νησί με τους λιγοστούς κατοίκους και την πλούσια ιστορία, θα παραμείνουν οι ΚΙΜ για δύο ημέρες, 23 και 24 Φεβρουαρίου 2020 από τις 9:00 έως τις 18:00, για να προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους.

Η ομάδα αποτελούμενη από 14 ειδικότητες ιατρών και έμπειρο παραϊατρικό προσωπικό με βάση το Κέντρο Υγείας, θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους της Κάσου να πραγματοποιήσουν, μέσα στο διήμερο παραμονής της, ιατρικά ραντεβού και εξετάσεις που επιθυμούν αλλά λόγω γεωγραφικής «απομόνωσης» αδυνατούν το υπόλοιπο διάστημα.

Εκτός από την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το προσωπικό των ΚΙΜ, θα πραγματοποιήσει στο Αμφιθέατρο Γυμνασίου και ΛΤ του νησιού, ομιλίες για θέματα διατροφής και εκπαίδευσης, που αφορούν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, καθώς και Μάθημα Α’ Βοηθειών.

Από τον μήνα Οκτώβριο, υλοποιείται (και) στην Κάσο, το πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια», με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που έχει ως στόχο την προαγωγή της υγείας και της άσκησης σε παιδιά και ενήλικες. Συνδυαστικά λοιπόν με την επίσκεψη των ΚΙΜ και τα «Αθλητικά Μονοπάτια» που είναι σε εξέλιξη, θα πραγματοποιηθεί εκείνο το διήμερο στην αίθουσα γυμναστικής του Γυμνασίου και μια αξιολόγηση φυσικής κατάστασης και γνωριμίας με το πρόγραμμα «Η άσκηση είναι Φάρμακο», που αφορά την ανάπτυξη εξειδικευμένων προγραμμάτων γυμναστικής για τις ευπαθείς ομάδες.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ.).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας