Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, πραγματοποιεί την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 στο Αμφιθέατρο Φυσιολογίας «Γ. Κοτζιάς» την Πρώτη Επιστημονική Ημερίδα του Κέντρου Νέων Βιοτεχνολογιών και Ιατρικής Ακριβείας (ΚεΝεΒΙΑ) και της ερευνητικής υποδομής pMedGR.

Στην έναρξη των εργασιών χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Καθηγητής Θάνος Δημόπουλος, Πρύτανης του ΕΚΠΑ, η Καθηγήτρια Χαρά Σπηλιοπούλου, Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ και ο Καθηγητής Θανάσης Κυριαζής, Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Τεχνολογίας. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον Καθηγητή Πέτρο Σφηκάκη, Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής και του Συμβουλίου Διοίκησης του ΚεΝεΒΙΑ, ο οποίος θα παρουσιάσει το νέο Κέντρο, μέσω της δημιουργίας του οποίου η Ιατρική Σχολή έχει την ευκαιρία να αποτελέσει έναν κεντρικό εθνικό κόμβο για την υλοποίηση, τον συντονισμό και την ενοποίηση προσεγγίσεων εξατομικευμένης ιατρικής στην Ελλάδα, αλλά και ως μέρος ενός πανευρωπαϊκού και παγκόσμιου δικτύου. Στη συνέχεια, ο Καθηγητής και Ακαδημαϊκός Γιώργος Κόλλιας, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΚεΝεΒΙΑ, χάρις στο όραμα και στις προσπάθειες του οποίου αναπτύχθηκε η πρώτη Ελληνική Ερευνητική Υποδομή για την Εξατομικευμένη Ιατρική (pMedGR), θα παρουσιάσει την Υποδομή η οποία αποτελεί το πρώτο έργο του ΚεΝεΒΙΑ και έρχεται να υποστηρίξει την έρευνα που απαιτείται για να εφαρμοστεί η Ιατρική Ακριβείας. Το πρώτο μέρος της Επιστημονικής Ημερίδας θα κλείσει με την ομιλία του ο διαπρεπής Έλληνας Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Στυλιανός Αντωναράκης, Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής του ΚεΝεΒΙΑ και θα μιλήσει για το μέλλον της Ιατρικής Ακριβείας και πώς αναμένεται να επηρεάσει τη ζωή εκατομμύριων ασθενών παγκοσμίως.

Στο δεύτερο μέρος της Επιστημονικής Ημερίδας θα παρουσιαστούν από ειδικούς επιστήμονες που στελεχώνουν το ΚεΝεΒΙΑ και την υποδομή pMedGR οι εξελιγμένες τεχνολογικές πλατφόρμες Γονιδιωματικής, Μεταγραφομικής, Πρωτεομικής, Κυτταρομετρίας Μάζας CyTOF και Βιοπληροφορικής που έχουν εγκατασταθεί την Ιατρική Σχολή, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους οι Μονάδες που έχουν αναπτυχθεί πάνω σε αυτές τις τεχνολογίες θα προσφέρουν ερευνητικές υπηρεσίες για την παροχή εξατομικευμένων ειδικών και συνδυαστικών θεραπευτικών και διαγνωστικών προσεγγίσεων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπάρχουν στην πραγματικότητα λειτουργικοί αλκοολικοί;
Κάνναβη και θεραπευτικές τεχνικές στον χρόνιο πόνο - Το επόμενο βήμα
Ενίσχυση της Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας