Ευτυχία για Αρχάριους, Εικόνα σώματος και ευτυχία, Ερωτική σχέση κι ευεξία: από την εξωτερική λάμψη στην προσωπική ανάπτυξη, η δύναμη των θετικών συναισθημάτων και η ευεργετική λειτουργία των δυσφορικών συναισθημάτων…

Ερευνώντας τον δρόμο για την ευτυχία, η Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία, το Σάββατο 25 Απριλίου 2020 από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 12.00 π.μ. στο Ζάππειο Μέγαρο θα μας δείξει τα μονοπάτια της ψυχής!

Ελέγχουμε μόνο το 50% της ευτυχίας μας

Σύμφωνα με τις μελέτες της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας, η ευτυχία είναι συνάρτηση ψυχολογίας και βιολογίας ταυτόχρονα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε τον έλεγχο περίπου του 50% του τελικού βαθμού ευτυχίας στη ζωή μας.

«Το υπόλοιπο 50% εξαρτάται από τον τρόπο που οι υποδοχείς, η νευρολογία του εγκεφάλου σας και το αυτόνομο νευρικό σύστημα βιώνει τα θετικά συναισθήματα (ένταση, ποιότητα, συχνότητα)», εξηγεί ο ψυχολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Ευτυχία τώρα!», αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας (ΕΕΘΕΨΥ), κ. Μιχάλης Γαλανάκης, ο οποίος θα αναλύσει διεξοδικά το συγκεκριμένο θέμα, στην ομιλία του με τίτλο «Ευτυχία για Αρχάριους v1.0. Αποδομώντας 10 μύθους για την Ευτυχία».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο διαβήτης κύησης επηρεάζει τα νεογνά
Όχι από τον γερμανό υπουργό Υγείας στην απαγόρευση των τσιγάρων
Ποιες ιατρικές ειδικότητες μπορούν να κάνουν επεμβάσεις αποκατάστασης μαστού [εγκύκλιος]