Στις 5 Απριλίου 2020 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 1ος κύκλος του απομακρυσμένου μαραθωνίου καινοτομίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας Antivirus Crowdhackathon.

Στην έναρξη συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης ο οποίος σημείωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα υποστηρίξει τις καλύτερες εφαρμογές για να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό παραγωγικά (βίντεο).

Ο κ. Πατούλης δήλωσε: “Είναι πολύ ενθαρρυντική η μεγάλη συμμετοχή ομάδων και startup εταιρειών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό σε αυτή μας την πρωτοβουλία. Είδαμε στον 1ο κύκλο πολύ καλές εφαρμογές, μερικές από τις οποίες είναι ήδη έτοιμες να λειτουργήσουν. Θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα εξελίσσοντας αυτή μας την πρωτοβουλία σε ένα δίκτυο τεχνολογικής καινοτομίας το οποίο θα λειτουργεί συνεχώς σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες, τους μέντορες, τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης και όλους τους συνεργάτες μας στην Περιφέρεια για τις προσπάθειές τους. Με την βοήθεια και των υποστηρικτών της πρωτοβουλίας μας θα προχωρήσουμε σε άμεση εφαρμογή των πιο έτοιμων εφαρμογών και σε υποστήριξη των υπολοίπων.”

Το Antivirus Crowdhackathon είναι ο πρώτος απομακρυσμένος (remote) μαραθώνιος καινοτομίας για ψηφιακές εφαρμογές και μεθοδολογίες για την οικονομία και την κοινωνία που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της παvδημίας. Ο μαραθώνιος καινοτομίας  θα επαναλαμβάνεται σε κύκλους κάθε 2 εβδομάδες.

Στον μαραθώνιο δήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή πάνω από 70 ομάδες και 250 διαγωνιζόμενοι, ενώ την Κυριακή 2 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης περίπου 5 ωρών οι παρουσιάσεις των εφαρμογών που υλοποιήθηκαν στον 1ο  κύκλο του Antivirus Crowdhackathon .

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο
Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στο Λασίθι για τις ελλείψεις στην Υγεία