Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ υποστηρίζει τους ανεπίσημους φροντιστές ατόμων με ασθένεια ή αναπηρία και την αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζουν στο σύστημα υγείας. Η ΕΠΙΟΝΗ είναι μέλος του Δικτύου Eurocarers και άλλων Ευρωπαϊκών δικτύων με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών για την υποστήριξη των ανεπίσημων φροντιστών που συχνά είναι οι οικογένειες.

Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης με τη συμμετοχή επαγγελματιών υγείας, διακεκριμένων ιατρών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νομικών αναζητάμε απαντήσεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ιατρικής, εκπαιδευτικής και νομικής φύσης που ενδιαφέρουν το κοινό και ιδιαίτερα τους οικογενειακούς φροντιστές  ατόμων με χρόνια ασθένεια ή αναπηρία.

Η ΕΠΙΟΝΗ σε συνεργασία με τις οργανώσεις “Καρδιά του Παιδιού”, “Σκυτάλη” και της “Ένωσης Καρδιοπαθών Αξιωματικών Π.Ν. – Λ.Σ. και Φίλων” διοργανώνει την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020, 12:00 – 13:00 Webinar με θέμα “Kαρδιοπάθεια και Κορoνοϊός: η συμβολή των φροντιστών” υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, της ΕΨΕ, της Eurocarers και του Global HEART Hub.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν πρόεδροι συλλόγων που υποστηρίζουν ασθενείς με καρδιακές παθήσεις όλων των ηλικιών μεταφέροντας τις προσωπικές μαρτυρίες καθώς και επαγγελματίες υγείας. Η ημερίδα γίνεται για την ευαισθητοποίηση σε σχέση με την καρδιοπάθεια υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Χορηγοί Επικοινωνίας: www.psychologynow.gr και www.iatronet.gr

Συνδεθείτε στις 8.5.2020 στις 12:00, μέσω υπολογιστή, tablet ή κινητού :

Αν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το GoToMeeting κατεβάστε από τώρα την εφαρμογή για να είστε έτοιμος /έτοιμη:

Δήλωση Συμμετοχής εδω.

 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι  βέλτιστοι τρόποι προσέγγισης, ενημέρωσης και εξυπηρέτησης των ασθενών
Πώς το ChatGPT μπορεί να εμποδίσει την πολυφαρμακία
Καρκίνος του πνεύμονα: Πιο αποτελεσματική νεο-επικουρική θεραπεία με αντισώματα