Το Εργαστήριο Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του ΕΚΠΑ προσκαλεί τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να ζητήσουν από τα παιδιά και τους μαθητές τους, αντίστοιχα, να ζωγραφίσουν τη δική τους ιστορία της πανδημίας και, κατόπιν επιθυμίας των παιδιών και συγκατάθεσης των ενηλίκων, να αποστείλουν τα έργα τους στο Εργαστήριο Ψυχολογίας, ώστε να κοινοποιηθούν στη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παρέχονται κατευθυντήριες οδηγίες για τον τρόπο διεξαγωγής της δράσης, καθώς και για τη συζήτηση με τα παιδιά σχετικά με την πανδημία, με αφορμή τα έργα τους.

Ο στόχος της δράσης αυτής είναι διπλός: (α) Να αξιοποιήσει το σπουδαίο πεδίο έκφρασης των παιδιών, το σχέδιο, μια μορφή δημιουργίας η οποία, σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα, έχει λειτουργία ευεργετική, ακόμη και θεραπευτική, ιδίως σε τραυματικές συνθήκες, όπως οι συνθήκες της πανδημίας. (β) Να ενισχύσει το αίσθημα της εγγύτητας και της σύνδεσης μεταξύ των παιδιών, των γονέων, των εκπαιδευτικών και της επιστημονικής κοινότητας, με δεδομένη την αναστολή της διά ζώσης εκπαίδευσης και σε συνθήκες κοινωνικής απομάκρυνσης.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση αυτή υπάρχουν  στους ακόλουθους συνδέσμους:

Ιστότοπος του Εργαστηρίου Ψυχολογίας του ΠΤΔΕ: http://psychlab.primedu.uoa.gr/ 

Σελίδα του Εργαστηρίου Ψυχολογίας στο Facebook: https://www.facebook.com/psychlabptde/ 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η πανδημία οδήγησε σε μέτριες καθυστερήσεις σε αναπτυξιακά ορόσημα για βρέφη και μικρά παιδιά
ΕΟΦ: 234 φάρμακα σε έλλειψη, 45 νοσοκομειακά, 6 σκιαγραφικά, 4 εμβόλια [κατάλογος]
Τα φάρμακα παρασκευάζονται για ασθενείς, όχι για αποθέματα