Αρκετές φορές στη ζωή μας μπορεί να αντιμετωπίσουμε μια φλεγμονή στο σώμα μας με επακόλουθο πόνο και δυσκολία στην καθημερινότητά μας, καθώς και επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής μας.

Tι πρέπει να γνωρίζετε για την φλεγμονή

Φλεγμονή είναι η τοπική αντίδραση του οργανισμού σε ερεθισμό, τραυματισμό ή λοίμωξη (μικρόβια). Τα συμπτώματα της φλεγμονής συμπεριλαμβάνουν ερυθρότητα στην περιοχή, πρήξιμο, πόνο και αυξημένη θερμότητα. Η φλεγμονή προκαλεί μια βλάβη στον οργανισμό μας. Οι βλάβες μπορούν να προκληθούν ξαφνικά και βίαια (οξεία φλεγμονή) ή σταδιακά και σε μακροχρόνια βάση (χρόνια φλεγμονή). Τις περισσότερες φορές ο οργανισμός μας αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την βλάβη και έτσι η φλεγμονή περνά. Σε ορισμένες όμως περιπτώσεις η βλάβη αυτή παραμένει και δημιουργείται μία χρόνια φλεγμονή.

Υπάρχουν διάφορες φλεγμονώδεις παθήσεις οξείες ή χρόνιες, από τις οποίες μπορεί να νοσήσει κάποιος. Όπως φαρυγγίτιδα, ωτίτιδα, ρινίτιδα, φλεγμονή δοντιού, τενοντίτιδα, αρθρίτιδα και θυλακίτιδα.

Τα Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα αποτελούν την κύρια κατηγορία φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της φλεγμονής, συνεπώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες παθήσεις με φλεγμονώδη αντίδραση.

NIFLAMOL® και ο πόνος είναι απών

Το Niflamol είναι ένα Μη Στεροειδές Αντιφλεγμονώδες Φάρμακο που περιέχει σαν δραστική ουσία το νιφλουμικό οξύ το οποίο είναι ένα παράγωγο του νικοτινικού οξέος. Το νιφλουμικό οξύ είναι μία πρωτότυπη χημική ουσία που ανακαλύφθηκε στα Ερευνητικά Εργαστήρια της UPSA Γαλλίας.

Το Niflamol είναι δραστικό σε όλα τα στάδια της φλεγμονής, παρέχοντας και αναλγητική δράση.

Το Niflamol συνιστάται για την γρήγορη και αποτελεσματική λύση κατά του πόνου της φλεγμονής που προκαλείται από φαρυγγίτιδα, ωτίτιδα, ρινίτιδα, πονόδοντο, τενοντίτιδα, αρθρίτιδα και θυλακίτιδα.

Συνιστάται για ενήλικες και για παιδιά των 12 ετών και άνω.

Αντενδείκνυται σε άτομα µε: Ιστορικό αλλεργίας ή άσθματος από τη χορήγηση νιφλουµικού οξέος ή άλλων ΜΣΑΦ, όπως του ακετυλοσαλικυλικού οξέος. - Ιστορικό γαστρεντερικής αιμορραγίας ή διάτρησης από ΜΣΑΦ, όπως του ακετυλοσαλικυλικού οξέος. - Τελευταίο τρίμηνο της κυήσεως. - Ενεργό ή ιστορικό πεπτικού έλκους, γαστρεντερικής αιμορραγίας ή διάτρησης σχετιζόμενης µε ΜΣΑΦ. - Σοβαρή επηρεασμένη ηπατική λειτουργία και/ή νεφρική λειτουργία. - Σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια. - Παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΟΦ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ- ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ Ή ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας