Η μπουκωμένη μύτη είναι από τα πιο βασανιστικά προβλήματα της καθημερινότητας. Μάλιστα, όταν διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, επιδρά στον ύπνο, στις κοινωνικές σχέσεις, στην εργασιακή απόδοση ακόμα και στον ψυχισμό.

Ο εκνευρισμός που προκαλεί η βουλωμένη μύτη είναι μεγάλος.

Αιτίες

Η βουλωμένη μύτη σχετίζεται και με την εποχή του χρόνου.

Ανάλογα λοιπόν, το μπούκωμα μπορεί να οφείλεται σε εποχιακές αλλεργίες (φθινόπωρο - άνοιξη) ή σε ιώσεις, οι οποίες είναι πολύ συνηθισμένες, κυρίως στη μεταβατική περίοδο από φθινόπωρο σε χειμώνα.

Άλλες αιτίες που προκαλούν μπούκωμα στη μύτη είναι διάφορες ανατομικές ανωμαλίες στην κατασκευή της, όπως το στραβό διάφραγμα, καταστάσεις όπως οι πολύποδες και η χρόνια ιγμορίτιδα, ανεπιθύμητες ενέργειες από φάρμακα που μπορεί να παίρνει ο ασθενής για άλλες ασθένειες συστηματικές αλλά και αυτοάνοσες διαταραχές με αυξημένο κίνδυνο στο να παρουσιάσουν αλλεργικές αντιδράσεις ή αλλεργίες.

Επιπτώσεις

Η βουλωμένη μύτη απαιτεί την άμεση ενασχόλησή μας καθώς συχνά σχετίζεται με προβλήματα όπως διαταραχές στον ύπνο, παραρρινοκολπίτιδα, οξεία μέση ωτίτιδα και άσθμα.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι η μπουκωμένη μύτη προκαλεί δυσφορία και εκνευρισμό, εντούτοις προτείνονται διάφορες λύσεις με αποσυμφορητικά.

Πολλά από αυτά όμως δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το γεγονός δε ότι περιέχουν κορτιζόνη, λειτουργεί αποτρεπτικά.

Εzixin: το αποσυμφορητικό

Πρέπει να απογοητευθούμε λοιπόν;

Τώρα πλέον όχι!

Ο λόγος είναι απλός:  Τώρα υπάρχει το Ezixin, το ρινικό αποσυμφορητικό χωρίς κορτιζόνη που δρα άμεσα. Το προϊόν είναι κατάλληλο για ενήλικες και για παιδιά άνω των 7 ετών.

Το μη κορτιζονούχο αυτό αποσυμφορητικό έχει διάρκεια έως 12 ώρες και συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ρινικής συμφόρησης που οφείλεται είτε σε χρόνιες ρινίτιδες είτε σε οξείες (συνάχι), ρινοφαρυγγίτιδες και παραρρινοκολπίτιδες.

Χάρη στη δραστική ουσία Υδροχλωρική Οξυμεταζολίνη αποσυμφορεί άμεσα τη βουλωμένη μύτη ενώ, τα αιθέρια έλαια ευκαλύπτου και μέντας που περιέχει δίνουν μια αίσθηση φρεσκάδας.

Ακόμη, περιλαμβάνει δοσομετρική αντλία για ευκολία στη χρήση και ακριβή λήψη των δόσεων.

Υπάρχουν λοιπόν πολλοί λόγοι που θα πρέπει να χρησιμοποιεί κανείς το Exizin. H μπουκωμένη μύτη θέλει το κατάλληλο αποσυμφορητικό, τον κατάλληλο τρόπο για να μπορεί κανείς να ανασάνει ελεύθερα και να απολαμβάνει με άνεση την καθημερινότητα.

Αντί να μάθεις να ζεις με μπουκωμένη μύτη, μάθε το Ezixin! Ezixin,και αναπνέεις!

 

** Δεν χορηγείται σε παιδιά κάτω των 7 ετών. Να μην χρησιμοποιείται για διάστημα μεγαλύτερο των 7 ημερών. Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ συνιστούν: Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης – συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας