Τη νανοτεχνολογία επιστράτευσαν επιστήμονες, προκειμένου να στείλουν στον εγκέφαλο τους σπόρους ροδιού και τις υψηλές συγκεντρώσεις σε πουνισικό οξύ, δηλαδή Ω5. Το θρεπτικό αυτό στοιχείο είναι σύμμαχος για την προστασία του εγκεφάλου.

Με ένα μοναδικό συμπλήρωμα διατροφής, με πρωτοποριακή σύνθεση νανοτεχνολογίας, επιτρέπει στο Ω5 να φτάσει κατευθείαν στον εγκέφαλο και να ενδυναμώσει άμεσα και αποτελεσματικά τη λειτουργία του. Το GranaGard μπορεί να συμβάλλει στο να κρατηθούν τα εγκεφαλικά κύτταρα ζωντανά.

Ο ανθρώπινος οργανισμός μετά την ηλικία των 30 ετών ξεκινάει να χάνει σχεδόν 7000 εγκεφαλικά κύτταρα την ημέρα. Ως αποτέλεσμα, παρατηρείται μείωση της λειτουργικότητας των εγκεφαλικών κυττάρων, η οποία ευθύνεται για την εξασθένιση της μνήμης, αλλά και της νοητικής ενέργειας και εγρήγορσης.  Στόχος είναι να κρατήσουμε τα εγκεφαλικά μας κύτταρα ζωντανά, για όσο μεγαλύτερο διάστημα γίνεται. Είναι μια καθημερινή και δύσκολη προσπάθεια τόσο για τα υγιή άτομα, αλλά κυρίως για τα άτομα που κινδυνεύουν να αναπτύξουν νευροεκφυλιστικές παθήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι νευρώνες του εγκεφάλου αποδυναμώνονται και σταδιακά καταστρέφονται από διάφορες αιτίες, όπως είναι το οξειδωτικό στρες λόγω της παραγωγής ελευθέρων ριζών, με τον κανονικό ρυθμό μείωσης των εγκεφαλικών κυττάρων να αυξάνεται σημαντικά παρουσία νευροεκφυλιστικών ασθενειών, όπως είναι οι νόσοι του Alzheimer ή του Parkinson. Ενώ τα αντιοξειδωτικά που χρειάζεται ο οργανισμός για να καταπολεμήσει την οξείδωση είναι παρόντα σε μία υγιεινή διατροφή, η δραστικότητά τους περιορίζεται από τη χημική αποικοδόμησή τους, την κακή βιοδιαθεσιμότητα και τη μειωμένη κατανομή τους στα όργανα. Ως αποτέλεσμα αυτού, τα περισσότερα από τα ενεργά συστατικά των συμπληρωμάτων διατροφής δεν μπορούν να φτάσουν στον εγκέφαλο, το πιο σημαντικό και καλύτερα φυλασσόμενο όργανο στο σώμα μας.

Σε δημοσιευμένη επιστημονική έρευνα που κατέγραψε τα πιο πρόσφατα δεδομένα για τον εγκέφαλο από τα μεγαλύτερα ερευνητικά ιδρύματα στον κόσμο, το Ωμέγα 5 ή Πουνισικό Οξύ αναδεικνύεται ως ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά που μας προσφέρονται από τη φύση, το οποίο, όταν κατανέμεται με επιτυχία στον εγκέφαλο, φαίνεται να έχει μερικές πολύ σημαντικές επιπτώσεις για την υγεία, σε βαθμό που αυτές θα μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο η ιατρική στοχεύει τη θεραπεία των νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο