Ο διαβήτης αποτελεί επιδημία στις ημέρες μας. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, με τη δυτικού τύπου διατροφή και το υπερβάλλον βάρος, καθώς και η αδράνεια μπορούν να πυροδοτήσουν την εμφάνιση του.

Ο άνθρωπος με διαβήτη, είτε τύπου 1 είτε τύπου 2, επιζητά να έχει μια καλή ποιότητα ζωής. Ζωτικής σημασίας είναι επομένως- και κυρίως για να αποφύγει τις επιπλοκές στην υγεία του- η συχνή μέτρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα του.

Σύμμαχός του σε αυτό είναι η αυτομέτρηση, που στις ημέρες μας μπορεί να γίνει άνετα και απλά, ώστε να έχει αυτός και ο γιατρός του την εικόνα της πορείας του σακχάρου και κατ΄ επέκταση να θέσει υπό έλεγχο τον διαβήτη για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Για να καταφέρουν, λοιπόν, να έχουν όσο περισσότερο γίνεται τα επίπεδα σακχάρου εντός του προκαθορισμένου εύρους στόχου τους, οι άνθρωποι με διαβήτη πρέπει να μάθουν να αυτοδιαχειρίζονται τον διαβήτη τους και να κατανοούν σε βάθος τι σημαίνουν τα αποτελέσματα των μετρήσεών τους, ώστε να δρουν ανάλογα.

Κλειδί για τη διαχείριση του διαβήτη αποτελούν τα συστήματα παρακολούθησης σακχάρου (μετρητής, ταινίες μέτρησης).

Η σωστή επιλογή του συστήματος μέτρησης, ώστε να προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία στα αποτελέσματα μέτρησης, σχετίζεται όχι μόνο με τα επίπεδα ακρίβειας, που αυτό τεκμηριωμένα μπορεί να προσφέρει, αλλά και με την ευκολία χρήσης του, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων διαχείρισης και ερμηνείας των αποτελεσμάτων μέτρησης.

Η Εξέλιξη των Συστημάτων Παρακολούθησης Γλυκόζης Αίματος

Οι δυνατότητες των σύγχρονων Συστημάτων Παρακολούθησης Σακχάρου συνεχίζουν να εξελίσσονται, πέρα από την απλή καταγραφή αποτελεσμάτων των μετρήσεων, σε ολοκληρωμένες λύσεις κατανόησης και διαχείρισης του διαβήτη μέσω ειδικών εφαρμογών για smart devices.

 

Η φιλοσοφία απλότητας και ευκολίας χρήσης των Συστημάτων Παρακολούθησης Σακχάρου CONTOUR®NEXT και CONTOUR®NEXT ONE, της Ascensia Diabetes Care χαρακτηρίζει και την εφαρμογή διαχείρισης διαβήτη CONTOUR®DIABETES, η οποία συλλέγει, αποθηκεύει και αναλύει τα αποτελέσματα του μετρητή. Όσοι χρήστες διαθέτουν smartphone ή tablet μπορούν να συνδέσουν την έξυπνη συσκευή τους με τον μετρητή σακχάρου τους μέσω της τεχνολογίας Bluetooth® και να επωφεληθούν από τις λειτουργίες της εφαρμογής.

Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο και κατανοητό ψηφιακό ημερολόγιο, ενώ συγχρόνως αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο επικοινωνίας και διασύνδεσης των ατόμων με διαβήτη με τους οικείους τους. Επιπλέον είναι πολύ εύκολη η αποστολή "Αναφορών Σακχάρου" σε ηλεκτρονική μορφή (PDF) απευθείας στον επαγγελματία υγείας που παρακολουθεί το σάκχαρό του ατόμου με διαβήτη.

Με τη λειτουργία "Τα Μοτίβα Μου", που παρέχεται αποκλειστικά με τη χρήση της εφαρμογής, το άτομο με διαβήτη μπορεί να εντοπίσει και να προσδιορίσει εύκολα μοτίβα βασισμένα στις τάσεις των επιπέδων γλυκόζης του. Λαμβάνει ειδοποιήσεις και εκπαιδευτικά μηνύματα που εντοπίζονται από τα μοτίβα, ενώ η οπτικοποίηση των συνηθειών (τάσεις στα επίπεδα σακχάρου) που δημιούργησαν το μοτίβο, βοηθούν το άτομο με διαβήτη να κινητοποιείται περισσότερο για να παρακολουθήσει το σάκχαρό του. Παράλληλα, δίνεται ανατροφοδότηση, με σκοπό την ενδυνάμωση και την υποστήριξή του. Ως αποτέλεσμα, αποκτά πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον τρόπο που βελτιώνεται το μοτίβο του με το πέρασμα του χρόνου και αποκτά μεγαλύτερο έλεγχο στην αυτο-διαχείριση του διαβήτη του.

 

Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ

Η σημασία της τακτικής χρήσης της τεχνολογίας σαν εργαλείο καλύτερης διαχείρισης της νόσου από άτομα με διαβήτη επιβεβαιώνεται και από νέες μελέτες.

Η δωρεάν εφαρμογή CONTOUR®DIABETES αποτελεί την ιδανική προσθήκη στα συστήματα Contour®Next και Contour®Next One, αφού η χρήση της για πάνω από 180 ημέρες έχει δείξει ότι μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο υπογλυκαιμίας. Η μείωση της πιθανότητας εμφάνισης υπογλυκαιμικών επεισοδίων ισοδυναμεί με μείωση των επιπτώσεων του διαβήτη στην ποιότητα της καθημερινής ζωής.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο διαβήτης κύησης επηρεάζει τα νεογνά
Όχι από τον γερμανό υπουργό Υγείας στην απαγόρευση των τσιγάρων
Ποιες ιατρικές ειδικότητες μπορούν να κάνουν επεμβάσεις αποκατάστασης μαστού [εγκύκλιος]