Ο ορειβάτης Χρήστος Λάμπρης, υπήρξε μέλος της πρώτης ελληνικής ορειβατικής αποστολής στα Ιμαλάια, όπου μάλιστα πάλεψε με τον θάνατο.

Είναι επισήμως Οδηγός Βουνού και συνιδρυτής της Trekking Hellas και πρόσφατα πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του, από την οποία βγήκε νικητής και είναι έτοιμος για νέες επιτυχίες!

Ο Χρήστος πάλεψε και πάλι με τον θάνατο, πρόσφατα, αφού νόσησε με τη νόσο Covid-19 και χρειάστηκε χρόνο και προσπάθεια για να αναρρώσει. Η περιπέτειά του ξεκίνησε από τον θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, αλλά όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε χρειάστηκε να νοσηλευτεί για ένα μηνα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όταν βγήκε από τη ΜΕΘ, εμφάνιζε μεγάλη αδυναμία και κινητικά προβλήματα στα άκρα.

Υπήρχε λοιπόν ανάγκη για αποκατάσταση της κινητικότητάς του.  Με την θέλησή του για ζωή και με την περίθαλψη που έλαβε στο Κέντρο Αποκατάστασης ΘΗΣΕΑΣ, βγήκε νικητής και επανήλθε!

Για τον Χρήστο, σχεδιάστηκε εξατομικευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης με την συνεργασία των ιατρών για την αντιμετώπιση της κατάστασής του και την ομαλή του μετάβαση στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Όπλα στην περιπέτεια υγείας που πέρασε, όπως και στην καθημερινότητά του ήταν η επιμονή, το κουράγιο και η δύναμη της ψυχής του!

Ο Χρήστος,  μπορεί τώρα να συνεχίσει την ορειβασία και τις…επικίνδυνες αποστολές και να συνεχίσει να πορεύεται και να κατακτά κορυφές!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα