Πολλές φορές, νόσοι ή συνήθειες που έχουμε αδυνατίζουν ή ταλαιπωρούν την όψη των μαλλιών μας, με αποτέλεσμα να φαίνονται λίγα, θαμπά, ταλαιπωρημένα και άτονα.

Εκτός από το να κάνουμε αλλαγές των συνηθειών που προκαλούν την καταστροφή των μαλλιών ή την τριχόπτωση, μπορούμε να αναζητήσουμε και θρεπτικές ουσίες που βελτιώνουν τη δύναμή τους και τα κάνουν να λάμπουν.

Οι ουσίες που αγαπούν τα μαλλιά μας είναι:

Αργινίνη

Η αργινίνη είναι πολύ σημαντικό αμινοξύ, που βοηθά στην παραγωγή κερατίνης.

Μεταξύ άλλων σημαντικών οφελών στην υγεία, ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και βοηθά στην ελαχιστοποίηση της απώλειας μαλλιών που οφείλεται σε νόσους.

Έρευνα έχει επίσης δείξει ότι αυτό το αμινοξύ μπορεί να βοηθήσει να προστατευτούν τα μαλλιά από βλαβερές συνέπειες της βαφής.

Η αργινίνη είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της ροής αίματος και την προσφορά θρεπτικών ουσιών στους θύλακες. Αυτό διευκολύνει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Ενδυναμώνει την τρίχα από μέσα προς τα έξω.

Αυξημένες συγκεντρώσεις αργινίνης μέσω της διατροφής μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της απώλειας μαλλιών. Αυτό, ιδιαίτερα αν είναι σύμπτωμα προβλήματος υγείας.

Καλές διατροφικές πηγές για την αργινίνη είναι τα γαλακτοκομικά, το ψάρι, το βόειο κρέας, τα πουλερικά, οι σπόροι σουσαμιού, τα φασόλια, οι  ηλιόσποροι και οι ξηροί καρποί.

Βιταμίνη Β5

Η βιταμίνη Β5 συχνά προστίθεται σε προϊόντα μαλλιών και δέρματος.

Σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών, η Β5 μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του όγκου τους. Επίσης βελτιώνει την υφή των μαλλιών, τα οποία βλάπτονται από χημικές ουσίες. Ενδυναμώνει τις ρίζες των μαλλιών μειώνοντας το σπάσιμο.

Είναι εύκολο να ενσωματώσετε τη βιταμίνη Β5 στη διατροφή καθώς βρίσκεται στα περισσότερα λαχανικά όπως μπρόκολο, πατάτες, στα δημητριακά ολικής αλέσεως, στα μανιτάρια, στα όσπρια, στους ξηρούς καρπούς, στο κρέας, στα πουλερικά, στα αυγά και στα γαλακτοκομικά.

Βιοτίνη

Η βιοτίνη ανήκει στο σύμπλεγμα των βιταμινών Β και μπορεί να ωφελεί τα μαλλιά.

Η έλλειψη βιοτίνης μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών που δείχνει ότι η βιταμίνη εμπλέκεται στο να κρατά υγιή τα μαλλιά.

Τροφές που περιέχουν βιοτίνη είναι οι μπανάνες, τα μανιτάρια, ο κρόκος, τα δημητριακά ολικής άλεσης, οι ξηροί καρποί και τα λαχανικά.

Για να ανανεώσετε την εμφάνιση των μαλλιών σας μπορείτε να βρείτε τα 3 συστατικά στο Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης Elvive Full Resist, της L’ Oreal Paris, που εξασφαλίζει 2 φορές πιο δυνατά μαλλιά και 2 φορές λιγότερες τρίχες στη βούρτσα σας.

Κάθε φορά που φορμάρετε τα μαλλιά σας με εργαλεία που ενδέχεται να προκαλέσουν φθορά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε μια κρέμα για το χτένισμα ή μια μάσκα χωρίς ξέβγαλμα για έξτρα θρέψη και περιποίηση.

Για να μεταμορφώσετε τα μαλλιά σας, αρχικά μπορείτε να λουστείτε με το Σαμπουάν Ενδυνάμωσης που είναι εμπλουτσμένο με αργινίνη, βιοτίνη και βιταμίνη Β5, για ήπιο καθαρισμό και υγιές τριχωτό, χωρίς κατάλοιπα προϊόντων.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιείστε το Conditioner Eνδυνάμωσης που θα κάνει τα μαλλιά σας ευκολοχτένιστα και απαλά, απαλλάσσοντάς τα από κόμπους. Περιέχει και αυτό τα ίδια ευεργετικά συστατικά.

Στο τέλος χρησιμοποιείστε τη μάσκα μαλλιών Full Resist Power Mask, ένα καινοτόμο προϊόν για έξτρα φροντίδα. Είναι ειδικά σχεδιασμένη για αδύναμα μαλλιά με τάση τριχόπτωσης. Δρα στο τριχωτό, στις ρίζες στα μήκη των μαλλιών και στο εσωτερικό τη τρίχας. Xάρη στην ανάλαφρη σύνθεσή της, η μάσκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή χωρίς ξέβγαλμα ή σαν εντατική περιποίηση που ξεβγάζεται. Με μια μόνο εφαρμογή η μάσκα εξασφαλίζει μέχρι και 71% λιγότερο σπάσιμο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα