Περισσότεροι από 300 οργανισμοί Πανελλαδικά παραλαμβάνουν μάσκες μιας χρήσης για την ενίσχυση ευάλωτων ομάδων υψηλού κινδύνου από τον COVID-19. Από την 1η Ιουνίου, η ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες έχει παραδώσει δωρεάν και με ασφάλεια 1.000.000 μάσκες σε κοινωφελείς οργανισμούς σε ολόκληρη τη χώρα. Από αυτές, 212.000 έχουν διανεμηθεί από το Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής» στην περιοχή της Θράκης.

 Ο Δεσμός, το μη κερδοσκοπικό σωματείο που λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα, συντονίζει την επικοινωνία με τους φορείς, επιβεβαιώνει τις ανάγκες τους, και συντονίζει την υλοποίηση του έργου.  

 Η προσφορά αυτή έχει ήδη υποστηρίξει 44,040 ευάλωτους συνανθρώπους μας και τους 3,845 φροντιστές τους, παρέχοντας συνολικά απαραίτητη προστασία σε 47,885 άτομα που δυσκολεύονται να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό το πολύτιμο - και απαραίτητο για τη δημόσια και ατομική υγεία - υγειονομικό υλικό.

 Μέχρι σήμερα έχουν καλυφθεί οι ανάγκες σε 139 φορείς στις 13 περιφέρειες της χώρας. Συγκεκριμένα έχουμε παραδώσει μάσκες σε:

  • Γηροκομεία και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων
  • 38 Φορείς Υπηρεσιών Υγείας και Χρόνιων Πασχόντων (συμπ. Ψυχικής υγείας και αποκατάστασης)
  • 15 Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας - Κλειστής Φιλοξενίας
  • 10 Φορείς Υποστήριξης Απόρων και Αστέγων
  • 4 Φορείς Υποστήριξης και Φιλοξενίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και βαριές αναπηρίες
  • 10 Διοικητικές Υπηρεσίες Δήμου Ξάνθης

 Στόχος όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο έργο αυτό είναι η κάλυψη των αναγκών σε μάσκες οργανισμών και φορέων που φροντίζουν άτομα υψηλού κινδύνου, αλλά δεν καλύπτονται από τις παροχές του Υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο του COVID-19 στη χώρα μας.

 Οι παραδόσεις συνεχίζονται δυναμικά σε περισσότερους από 300 οργανισμούς όπως κοινωνικά φαρμακεία, ιδρύματα κλειστής φιλοξενίας, θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και άλλους φορείς και θα ολοκληρωθούν ως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]