To ChildRescue ανακοινώνει την υλοποίηση της ομώνυμης καινοτόμου εφαρμογής σε Βέλγιο και  Ελλάδα και προσκαλεί το κοινό να κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό και να συνεισφέρει στον εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών στην Ευρώπη. Η εφαρμογή του ChildRescue θα είναι σύντομα διαθέσιμη τόσο στο Google Play Store για τα Android κινητά, όσο και στο App Store της Apple για τα iOS κινητά. Η έναρξη έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 28 Ιουλίου του 2020 στην Ελλάδα και, ένα μήνα αργότερα, στις 28 Αυγούστου στο Βέλγιο. Θα ακολουθήσουν κι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Κάθε χρόνο πάνω από 250,000 παιδιά δηλώνονται εξαφανισμένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Οι πρώτες ώρες μετά την εξαφάνιση είναι κρίσιμες για την έρευνά τους. Το ChildRescue είναι μια καινοτόμος πλατφόρμα που συνεισφέρει αποτελεσματικά στη μείωση του απαιτούμενου χρόνου για την εύρεση του εξαφανισμένου παιδιού. Ακόμη, συμβάλλει στην πρόβλεψη, αποτροπή και επίλυση εξαφάνισης ανήλικων προσφύγων στην Ευρώπη.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Έρευνα και Καινοτομία. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών χρόνων, προγραμματιστές, επιστήμονες και κοινωνικοί λειτουργοί από όλη την  Ευρώπη συνεργάζονται για την υλοποίηση της ιδέας που στοχεύει στην παροχή βοήθειας για τις έρευνες των εξαφανισμένων παιδιών και των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων. Ο πυρήνας της ιδέας αφορά στη μετατροπή των πολιτών -που είναι και χρήστες smartphone- σε πραγματικούς ανιχνευτές και σημαντικούς συντελεστές για τον εντοπισμό και τη διάσωση των εξαφανισμένων παιδιών.

Η εφαρμογή ChildRescue στοχεύει να μειώσει δραστικά το χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ της δήλωσης ενός παιδιού ως εξαφανισμένου και του εντοπισμού του και να συμβάλλει στην πρόβλεψη και αποτροπή της εξαφάνισης ανήλικων προσφύγων, αυξάνοντας την ακρίβεια και τη διαθεσιμότητα πληροφοριών, δημόσιων και μη.  Μέσω της πρωτοποριακής του προσέγγισης και του ανοιχτού λογισμικού, οι ειδοποιήσεις που αποστέλλονται στα κινητά των χρηστών είναι στοχευμένες, βάσει τοποθεσίας με συσχέτιση τεκμηριωμένων δεδομένων για την πιθανή τοποθεσία του παιδιού σε κίνδυνο.  

Κατόπιν πληθώρας ελέγχων και εξέτασης πραγματικών σεναρίων τα τελευταία δύο χρόνια, τόσο στο Βέλγιο όσο και στην Ελλάδα, η καινοτόμος αυτή πλατφόρμα είναι έτοιμη να αξιοποιηθεί ως εφαρμογή σε συσκευές iOS και  Android.

Το ChildRescue αξιοποιεί τη συλλογική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από την έρευνα και διάσωση περιστατικών εξαφάνισης ανηλίκων και αντιμετωπίζει αυτό το φαινόμενο  βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα των ερευνών για τις υποθέσεις εξαφάνισης. Η εφαρμογή και η πλατφόρμα μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν και από άλλους εθελοντικούς οργανισμούς και αρμόδιες ομάδες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της εξαφάνισης παιδιών, παρέχοντάς τους τα οφέλη της κοινωνικής καινοτομίας. https://www.childrescue.eu/download_app/

ChildRescue

Το ChildRescue είναι ένα πολλά υποσχόμενο έργο καινοτομίας που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και στοχεύει στην παροχή βοήθειας των ερευνών εξαφανισμένων παιδιών και τον εντοπισμό και ταυτοποίηση ασυνόδευτων ανηλίκων χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής και καινοτόμες μεθοδολογίες. Οι εταίροι του προγράμματος είναι:

Missing Children Europe, Child Focus, Το Χαμόγελο του Παιδιού, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (DSSLab,συντονιστής), Frankfurt University of Applied Sciences, SingularLogic, UBITECH, MADE Group, Suite5 Data intelligence solutions.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα βήματα την ημέρα πρέπει να κάνουν όσοι έχουν γενετική προδιάθεση για να αποφύγουν την παχυσαρκία [μελέτη]
Καταδικάστηκαν ιδιοκτήτες Γηροκομείου για τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού
Προκαλεί ο ιός των κονδυλωμάτων πρόβλημα στην καρδιά;