Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα «Άβατον» - ΨΥΧΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ. Το διετές πρόγραμμα είναι καρπός της συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου Γαληνός και του Ψυχίατρου-Ψυχαναλυτή Σάββα Σαββόπουλου, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος εισηγητής. Σκοπός του είναι η μετάδοση, εφαρμογή, ανάπτυξη και διάδοση εκπαιδευτικών, θεραπευτικών και εποπτικών δραστηριοτήτων σχετικά με την ψυχοσωματική παθολογία.

Το εκπαιδευτικό του σκέλος απευθύνεται καταρχήν στους ειδικούς ψυχικής υγείας και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που υποδέχεται ψυχοσωματικές παθήσεις. Ευρύτερα, μέσα από ειδικές πρωτοβουλίες, απευθύνεται και στους διαμορφωτές πολιτικών και κοινής γνώμης και στην κοινωνία ως ευαισθητοποίηση.

Το πρώτο έτος αποτελεί θεωρητικό και κλινικό σεμινάριο με στόχο την επαρκή  κλινική κατάρτιση, ενώ στόχος του δεύτερου είναι η θεωρητική και κλινική εμβάθυνση. Θα συνδυάζει επιτόπια παρουσία μικρού αριθμού συμμετεχόντων και διαδικτυακή συμμετοχή όλων όσων επιθυμούν να το παρακολουθήσουν. Το πρώτο και δεύτερο έτος δεν είναι υποχρεωτικά αλληλένδετα.

Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις θα πραγματοποιούνται το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα, ώρες 10:00-13:30, στο Ινστιτούτο Γαληνός (Μεσογείων 260, Μετρό Χολαργός).

Εναρκτήρια συνάντηση : Σάββατο 3 Οκτωβρίου, ώρα 10:00-17:00. Απευθύνεται στους ειδικούς ψυχικής υγείας και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Θα προσφέρει μία σφαιρική θεώρηση ως προς την Ψυχοδυναμική Κλινική και Θεραπεία των Ψυχοσωματικών Παθήσεων, καθώς και ένα περίγραμμα του όλου εκπαιδευτικού προγράμματος.               

Στη λήξη του προγράμματος θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης (επιτρέπονται δύο απουσίες).

 

Πληροφορίες και εγγραφές:

e-mail: [email protected]  
τηλέφωνο: 210 65 23 300 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις