Η Γ΄ Παιδιατρική Κλινική του Α.Π.Θ. διοργανώνει το Σεμινάριο, με τίτλο: «Παιδιατρικές Ημέρες 2020», με γενικό θέμα «Αλλεργικές Παθήσεις». To Σεμινάριο αποτελεί δραστηριότητα της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και θα πραγματοποιηθεί μόνο διαδικτυακά το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020 με ώρα έναρξης τις 09:00 π.μ.

Το Σεμινάριο αναλύει σε βάθος, κάθε χρόνο, μια ενότητα της Παιδιατρικής. Φέτος αποφασίσθηκε να εμβαθύνει στο θέμα των αλλεργικών παθήσεων, το οποίο στην εποχή μας απασχολεί πολύ συχνά τον παιδίατρο είτε στο νοσοκομείο είτε στο ιατρείο. Μαζί με τις αλλεργικές παθήσεις που αποτελούν το κύριο θέμα του σεμιναρίου, θα αναπτυχθούν και άλλα σημαντικά παιδιατρικά θέματα.

Τα κλειστά φροντιστήρια με μικρό αριθμό συμμετεχόντων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, φέτος θα γίνουν διαδικτυακά με πρωτοποριακές διαδραστικές μεθόδους και μικρό αριθμό συμμετεχόντων την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020. Θα παρουσιασθούν με λεπτομέρεια διαγνωστικές πρακτικές και αξιολόγησή τους καθώς και πρακτικές αντιμετώπισης σχετιζόμενες με το κύριο θέμα του σεμιναρίου. Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του Σεμιναρίου εδω.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ψυχολογική βοήθεια από το τηλέφωνο βοηθά στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κατάθλιψης των ηλικιωμένων [μελέτη]
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]