Μετά την ιδιαίτερα επιτυχή πορεία των προηγούμενων διοργανώσεων της Γ’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του ΑΠΘ, διοργανώνεται και φέτος η διημερίδα με τίτλο "Arrhythmias Update 2020” που  σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτείας.

Οι νέες κοινωνικές συνθήκες στη διάρκεια της πανδημίας έχουν διαμορφώσει νέους τρόπους επικοινωνίας. Προς το παρόν η κοινωνική αποστασιοποίηση και η λήψη συγκεκριμένων υγειονομικών μέτρων παραμένουν τα πιο αποτελεσματικά μέτρα.

Η επιστημονική ενημέρωση και ανταλλαγή ιδεών και απόψεων γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, και με τον τρόπο αυτό θα λειτουργήσουμε φέτος. Ένας μεγάλος αριθμός ψηφιακών εφαρμογών χρησιμοποιείται πλέον καθημερινά από τους ιατρούς, αλλά και από τους ασθενείς.

Η τεχνητή νοημοσύνη και οι μεγάλες βάσεις δεδομένων επέτρεψαν τη δημιουργία «ευφυών» αλγορίθμων που μπορούν να προβλέψουν τον επιπολασμό παθήσεων στον γενικό πληθυσμό, να βοηθήσουν στη διάγνωση παθήσεων και να προτείνουν την πιο κατάλληλη θεραπεία.

Η τεχνολογία αυτή υπάρχει και εξελίσσεται και στον τόπο μας. Ένα σημαντικό μέρος των εφετινών παρουσιάσεων αποσκοπεί στη γνωριμία και τη εξοικείωση με αυτές τις εφαρμογές από επιστήμονες που συμμετέχουν ενεργά στην εξέλιξη τους. Οι διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές θα προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις σε φλέγοντα ερωτήματα που απασχολούν όλους μας.

Ακόμη προβλέπονται δύο φροντιστήρια εξοικείωσης νεότερων συναδέλφων με τον προγραμματισμό και ανάλυση προβλημάτων εμφυτευμένων συσκευών (βηματοδοτών, απινιδωτών), καθώς και της χρήσης διάφορων «ψηφιακών βοηθημάτων» της καθημερινής ιατρικής πρακτικής.

Δείτε τη συνέντευξη του Καθηγητή Καρδιολογίας, Διευθυντή της 3ης Καρδιολογικής Κλινικής ΑΠΘ, ΓΝΘ “Ιπποκράτειο” και Προέδρου της Διημερίδας, Δρ. Βασίλειου Βασιλικού εδώ

Η Διημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά από το Livemedia  

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις