Η “Ιατρική Εταιρεία Θεσσαλονίκης – I.E.Θ’’ ιδρύθηκε το 1928, δώδεκα χρόνια πριν από την έναρξη λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, με σκοπό την κάλυψη του κενού της συνεχούς επιστημονικής επιμόρφωσης της ιατρικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης.

Προς την κατεύθυνση αυτή καθιέρωσε την πραγματοποίηση τακτικών επιστημονικών συνεδριάσεων, ενώ το 1933 οργάνωσε το πρώτο αμιγώς Επιστημονικό Συνέδριο στην Ελλάδα με τίτλο ‘’Επιστημονικό Συνέδριο Ιατρών της Βορείου Ελλάδος’’.

Ακολούθησε το 1935 η διοργάνωση από την Ι.Ε.Θ. στη Θεσσαλονίκη Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου με θέμα «Ελονοσία», ενώ το 1961 και το 1962 οργάνωσε περιφερειακά Επιστημονικά Συνέδρια στη Φλώρινα και το Βόλο.

Το 1986 ξεκίνησε και θεσμοθετήθηκε τα επόμενα χρόνια, η διοργάνωση σε ετήσια βάση Βορειοελλαδικού Ιατρικού Συνεδρίου με κύριο οργανωτικό υπεύθυνο την ‘’Ιατρική Εταιρεία Θεσσαλονίκης” και συνδιοργανωτές τις Ειδικές Ιατρικές Εταιρείες της Βορείου Ελλάδος.

Το ‘’35ο Βορειοελλαδικό Συνέδριο’’ θα πραγματοποιηθεί στις 15 – 17 Οκτωβρίου 2020 στο ξενοδοχείο «ΤΗΕ ΜΕΤ» στη Θεσσαλονίκη.

Η θεματολογία του Συνεδρίου με τη μορφή στρογγυλών τραπεζών, βραχέων ομιλιών και διαλέξεων, προσυνεδριακών εκδηλώσεων και δορυφορικών συμποσίων, καθώς και κλινικών φροντιστηρίων, θα καλύψει ευρύ φάσμα αντικειμένων τόσο των βασικών επιστημών, όσο και της κλινικής ιατρικής.

 

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στο Λασίθι για τις ελλείψεις στην Υγεία
Ερευνητές στοχεύουν να θεραπεύσουν την οστεοαρθρίτιδα σε 5 χρόνια - Οι αρθρώσεις θα αυτοθεραπεύονται
Ερωτήματα χωρίς απάντηση για τις προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου τραχήλου της μήτρας