Η καινοτομία της χρονιάς είναι ρομποτική και είναι ελληνική και ανταποκρίνεται στις επείγουσες υγειονομικές συνθήκες της πανδημίας και όχι μόνο. Προέρχεται από τη GIZELIS Robotics, η οποία κατασκεύασε το πρώτο αυτόνομο ελληνικό ρομπότ απολύμανσης με τεχνολογία εκνέφωσης για εξουδετέρωση μικροβίων, ιών, βακτηρίων και Covid-19.

Το πρώτο «Made in Greece» αυτοκινούμενο συνεργατικό robot έχει κατασκευαστεί ειδικά για να απολυμαίνει εταιρικούς χώρους, εγκαταστάσεις, βιομηχανίες, αποθήκες,εργοστάσια, κέντρα διανομής, αεροδρόμια και υγειονομικούς χώρους.

To RobotSafe™ είναι μια απάντηση στην πανδημία αλλά και στις αυξημένες προκλήσεις μολύνσεων του σήμερα. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να παραμένουν λειτουργικές με στόχο την αποτελεσματική απολύμανσητων χώρων των εργαζομένων που αποτελούν την κινητήρια δύναμη των επιχειρήσεων.

Ρομποτική τεχνολογία αιχμής

Η προηγμένη τεχνολογία και το ενσωματωμένο λογισμικό που έχει εφαρμοστεί, δίνουν τη δυνατότητα στο robot να γνωρίζει τη διαδρομή του,να αποφεύγει τυχόν εμπόδια, να επανασχεδιάζει δυναμικά τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει και να εκνεφώνει στα σημεία που χρήζουν απολύμανσης και μάλιστα με έλεγχο και αποτελέσματα πριν και μετά την εκνέφωση.

Με την τεχνολογία ψεκασμού ξηρού νέφους, διεισδύει σε περιοχές και σημεία που δύσκολα μπορούν να απολυμανθούν, ενώ δεν υγραίνονται οι επιφάνειες καθώς η μέγιστη διάμετρος των σωματιδίων είναι 10 μm. Η απολύμανση υλοποιείται με προγραμματισμό, πλήρως αυτόνομα, με αισθητήρες laser360˚ και 3D κάμερες.

Το RobotSafe™ υπολογίζει τη συντομότερη διαδρομή για εξοικονόμηση μπαταρίας και είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αφού κατάτη λειτουργία ξηρού ψεκασμού δεν ανεβαίνει η θερμοκρασία του χώρου. Διαθέτει ειδικό σταθμό φόρτισης και αναγνωρίζει μόνο του την ανάγκη επαναφόρτισης.

Όπως τόνισε ο κ. Ευάγγελος Γκιζελής, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Gizelis Robotics «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το νέο μας αυτόνομο ρομπότ. Η έρευνα, ο σχεδιασμός, η κατασκευή, αλλά και η τεχνική υποστήριξη του RobotSafe™ υλοποιούνται πλήρως στη χώρα μας. Η Gizelis Robotics είναι μια ελληνική εταιρία υψηλής τεχνολογίας, η οποία όχι μόνον έχει μπει στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτομίας, αλλά και έχει διακριθεί ανάμεσα στις 5 κορυφαίες νεοσύστατες ρομποτικές εταιρίες του κόσμου για βιομηχανικές εφαρμογές. Σε αυτό το πλαίσιο, το RobotSafe™ αποτελεί μια άμεση απάντηση στις πρωτόγνωρες συνθήκες και ανάγκες της αγοράς για την ασφάλεια των εργαζομένων, εν μέσω της πανδημίας, με λύσεις που διασφαλίζουν ταχύτητα, υψηλή ποιότητα και αποτελεσματικότητα. Η Gizelis Robotics με όχημα την καινοτομία σχεδιάζει και υλοποιεί εφαρμογές και λύσεις που να ανταποκρίνονται ουσιαστικά στις προκλήσεις της εποχής».

GIZELIS ROBOTICS

Βιομηχανική & επιχειρηματική αριστεία ρομποτικής

Η Gizelis Robotics είναι η πιο σύγχρονη εταιρία ρομποτικών λύσεων, προϊόντων και βιομηχανικών εφαρμογών στην Ελλάδα. Παρέχει τόσο μοναδικές και κατ’ απαίτηση ρομποτικές λύσεις όσο και συνδυαστικές λύσεις ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης στην Ελληνική βιομηχανία και αγορές του εξωτερικού.

BROOKSTREET EQUITY PARTNERS LLP

Η Brookstreet Equity Partners ("Brookstreet") είναι στρατηγικός εταίρος της Gizelis Robotics. Υποστηρίζει τον τομέα ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης της Gizelis Robotics. Η συνεργασία συνδυάζει την οικονομική εμπειρογνωμοσύνη και εμπορική υποστήριξη της Brookstreet στην Gizelis Robotics στο πλαίσιο της ανάπτυξης της αγοράς αυτοματισμών Industry 4.0.

RobotSafe™ online

YouTube: https://youtu.be/eNxyD0112Wk 

Website: https://grobotics.eu/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=155 

 

Gizelis Robotics Online

www.grobotics.eu 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο