Η Β’ Κλινική Μαστού του ΙΑΣΩ με επικεφαλής τον κ. Γρηγόριο Ξεπαπαδάκη, MD, PhD, Χειρουργό Μαστού, Διευθυντή της Κλινικής, διοργανώνει ΔιαδικτυακήΕπιστημονική Ομιλία με θέμα "Ψυχοθεραπευτική Αντιμετώπιση Ασθενών με Γυναικολογικό Καρκίνο", το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 11:00.

Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο κ. Σάββας Σαββόπουλος, Ψυχίατρος – Ψυχαναλυτής, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Γενεύης, Διδάσκων αναλυτής της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας, Μέλος της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης, Μέλος του Ψυχοσωματικού Ινστιτούτου των Παρισίων - Pierre MARTY. Συντονιστές θα είναι ο κ. Γρηγόριος Ξεπαπαδάκης και η κα.Ηλιάνα Γούλα, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης Β’ Κλινικής Μαστού ΙΑΣΩ.

Σκοπός της επιστημονικής εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των Ιατρών / Συνεργατών αλλά και του κοινού για τις ψυχολογικές μεταπτώσεις και τη σχέση μεταξύ των ασθενών – ιατρού της συγκεκριμένης αυτής ομάδας,καθώς και τις θεραπευτικές προσεγγίσεις σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Ο κ. Σαββόπουλος σπούδασε Ιατρική στo Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ειδικεύτηκε ως ψυχίατρος στη Γενεύη και εργάστηκε για ένδεκα χρόνια ως ειδικευόμενος ψυχίατρος και ως επιμελητής στις πανεπιστημιακές κλινικές στο Bel Air και στο Hôpital Cantonal Universitaire de Genève, καθώς και σε εξωνοσοκομειακές πανεπιστημιακές ψυχιατρικές υπηρεσίες.

Έχει σπουδαίο ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο πάνω στις ανατομικό- κλινικές συσχετίσεις στη χορεία του Huntington,τη ψυχανάλυση και την ψυχοσωματική.

Η ψυχοσωματική είναι ένα πεδίο όπου εργάζεται για περισσότερο από τριάντα χρόνια. Το πιο γνωστό έργο του - καρπός της εργασίας του με καρκινοπαθείς ασθενείς ως ψυχαναλυτής - ψυχοθεραπευτής και ως επόπτης σε ογκολογικές και ψυχο-ογκολογικές υπηρεσίες σε αυτό το πεδίο -  είναι το βιβλίο του "Επτά παραμύθια Ζωής".Έχει σημαντικό έργο και στην εφαρμοσμένη ψυχανάλυση, με πιο σημαντικό έργο του το βιβλίο "Η θεοφαγία".

Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε βιβλία, σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά ψυχανάλυσης και ψυχοσωματικής και έχουν ανακοινωθεί σε σχετικά συνέδρια.

Στο Κέντρο Μαστού του ΙΑΣΩ επιτελείται αξιόλογο εκπαιδευτικό έργο, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό (επεμβατικό, χειρουργικό) επίπεδο, με τη διοργάνωση Επιστημονικών Ομιλιών και Συνεδρίων και με σκοπό τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και κατάρτιση των Ιατρών Συνεργατών της Κλινικής.

Η παρακολούθηση της ομιλίας είναι ελεύθερη εδω.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου