Είναι προφανές ότι θα δώσουμε περισσότερη προσοχή στην μπανιέρα, στον νιπτήρα και στη λεκάνη της τουαλέτας, αλλά υπάρχουν και άλλα σημεία του σπιτιού μας που είναι πιο βρώμικα από ό,τι νομίζαμε. Σας παρουσιάζουμε μερικά από αυτά, αλλά και ορισμένες χρήσιμες συμβουλές.

Οι πετσέτες δεν είναι ανθεκτικές

Αν είστε από τους ανθρώπους που περιμένουν να γίνει ορατή η βρωμιά στις πετσέτες για να τις θεωρήσετε "βρώμικες", αυτή είναι μια άποψη που πρέπει να αλλάξετε άμεσα. Πέρα από αυτό, μερικές συμβουλές για περισσότερη ασφάλεια είναι να πλένετε τις πετσέτες κουζίνας χωριστά από πετσέτες μπάνιου αλλά και εσώρουχα, και να αλλάζετε τις πετσέτες χεριών πιο συχνά.

Το στρώμα, πόσα να αντέξει;

Μικροοργανισμοί περνούν από το σώμα μας στο σεντόνι και μετά στο στρώμα μας. Ένας τρόπος για να τα σκοτώσουμε είναι να περάσουμε το στρώμα μας με το ηλεκτρικό σίδερο με προσοχή. Αυτό, βέβαια, ξοδεύει αρκετό ρεύμα. Υπάρχουν και πιο οικονομικές λύσεις, όπως ένα απολυμαντικό σπρέι που να είναι κατάλληλο και για μαλακές επιφάνειες.

Το τηλέφωνό μας είναι επέκταση του χεριού μας

Και το κινητό, και το σταθερό, και οποιαδήποτε άλλη συσκευή βρίσκεται συχνά στο χέρι μας, όπως το ποντίκι του υπολογιστή και διάφορα τηλεχειριστήρια. Πρέπει να αφιερώνουμε λίγο χρόνο κάθε λίγες μέρες για να τα καθαρίζουμε προσεκτικά, καθώς μαζεύεται πολλή βρωμιά στις μικροσκοπικές εγκοπές όπου ενώνονται τα κομμάτια τους.

Ο καναπές μας είναι άσυλο δικό μας, αλλά και μικροβίων

Ναι, είναι μια αλήθεια που οι περισσότεροι αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε: ο αγαπημένος μας καναπές είναι πιο βρώμικος από ό,τι νομίζουμε. Ειδικά αν περνάμε πολλή ώρα σε αυτόν, αν καθόμαστε πάνω φορώντας ρούχα με τα οποία έχουμε βγει έξω... Αν υπολογίσουμε και την καραντίνα που έχει κάνει πολλούς από εμάς να κοιμόμαστε μερικά βράδια στον καναπέ μας, μπροστά στην τηλεόραση, η κατάσταση μπορεί να γίνει τραγική. Και επειδή δεν μπορούμε να καθαρίζουμε τον καναπέ μας κάθε τρεις ημέρες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα σπρέι για προστασία από ιούς και βακτήρια, που να είναι κατάλληλο για μαλακές επιφάνειες, όπως το νέο Klinex Aerosol 1 for All. 

Τα πόμολα στις πόρτες είναι βρώμικα

Είναι από τις κινήσεις που δεν σκεφτόμαστε ποτέ όσο τις κάνουμε. Είναι κομμάτι της ζωής, σαν την αναπνοή μας. Ανοίγουμε πόρτες, επειδή έτσι είναι σχεδιασμένοι όλοι οι ανθρώπινοι χώροι. Και επειδή όσο πιο δεύτερη φύση μας είναι κάτι, τόσο περισσότερο τείνουμε να το ξεχνάμε, αυτή είναι η επίσημη υπενθύμιση για όλους μας -να καθαρίσουμε τα πόμολα του σπιτιού μας (και να τα καθαρίζουμε μια φορά την εβδομάδα με ένα καλό απολυμαντικό).

Τα παιδικά παιχνίδια

Είτε είναι πλαστικά είτε λούτρινα, η μοίρα τους είναι ίδια: Θα καταλήξουν κάποια στιγμή στο πάτωμα. Και μετά, πιθανότατα στο στόμα του παιδιού. Επειδή έτσι είναι τα παιδιά. Συνεπώς, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να προμηθευτούμε ένα καλό προϊόν που να απολυμαίνει με ασφάλεια τα παιχνίδια του παιδιού μας.

Τα κλειδιά μας είναι πολύ βρώμικα

Ίσως να είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο σε ολόκληρο το σπίτι - αν υπολογίσουμε αντικείμενα που χειριζόμαστε με τα γυμνά μας χέρια καθημερινά. Το Klinex Aerosol 1 for All εξουδετερώνει το 99,9% των βακτηρίων και των ιών σε σκληρές επιφάνειες και μπορεί να καθαρίσει τα κλειδιά μας σε λίγα δευτερόλεπτα. Είναι μικρό (400ml) και compact, για να το έχουμε παντού μαζί μας και υπάρχει σε δύο εξαιρετικά αρώματα (Cotton ή Λουλούδια). Είναι ιδανικό για κάθε επιφάνεια, από το αυτοκίνητο μέχρι τα παιχνίδια των παιδιών μας, και εξουδετερώνει μέχρι και 99,9% των ιών και βακτηρίων σε σκληρές και μαλακές επιφάνειες.

Με μια κίνηση, θα έχετε αποτελεσματική απολύμανση χωρίς χλώριο– εύκολα και γρήγορα, μέσα και έξω από το σπίτι. 

Μάθετε περισσότερα εδώ.

 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα