Αυτές τις γιορτινές μέρες, η ανάγκη για ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία στην Τρίτη Ηλικία είναι περισσότερο επιτακτική. Ιδιαίτερα, σε συνθήκες αποκλεισμού λόγω της πανδημίας, τα αισθήματα μοναξιάς γίνονται ακόμα πιο έντονα.

Άτομα Τρίτης Ηλικίας που νιώθουν μοναξιά μπορούν να καλούν στη Γραμμή Φιλίας 210-6101300, που λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλία σε κάθε Ηλικία. Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 11.00 έως τις 17.00.

Στην τηλεφωνική γραμμή μπορούν να καλούν άτομα άνω των 65 ετών από όλη την Ελλάδα που νιώθουν μοναξιά ή / και οι φροντιστές, μέλη του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος. Η Γραμμή Φιλίας παρέχει επικοινωνία / ανθρώπινη τηλεφωνική επαφή και στελεχώνεται από εθελοντές που λαμβάνουν εξειδικευμένη εκπαίδευση και εποπτεία.  
Τo πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία, που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis με τη στήριξη του "ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος" στοχεύει να καταπολεμήσει τη μοναξιά μέσα από την ανθρώπινη επαφή και τη δημιουργία δεσμών φιλίας, να αναδείξει τις ανάγκες και τα προβλήματα της Τρίτης Ηλικίας και να ενισχύσει τον εθελοντισμό.

H χρέωση για την κλήση στο 210-6101300 είναι αστική. Οι κλήσεις δεν καταγράφονται και το Ινστιτούτο Prolepsis δεν διατηρεί και δεν επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Ερευνα στην Ευρώπη για το παράνομο εμπόριο και τη φορολόγηση των προϊόντων καπνού και νικοτίνης
Γιατί τα αγόρια μητέρων με HIV έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο προβλημάτων υγείας και θνησιμότητας [μελέτη]
ΠΟΕΔΗΝ: Απέτυχαν τα απογευματινά χειρουργεία - ΟΕΝΓΕ: Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ