H  επαγγελματική εκπαίδευση στην υγεία, όχι μόνο προς το καθαρά τεχνικό κομμάτι, αλλά και προς την προστασία δεδομένων, ήταν μία από τις αναγκαιότητες που ανέδειξε η πανδημία COVID-19. Στο πλαίσιο αυτό, η  Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας αποφάσισε να συμμετάσχει ως εταίρος στο πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2 “Συμπράξεις στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση” “GDPR4Health” το οποίο βασίζεται στη στρατηγική σύμπραξη τριών χωρών, της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Ρουμανίας και έχει ως στόχο την ενίσχυση και αναγνώριση δεξιοτήτων/ προσόντων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στον τομέα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων στο χώρο της υγείας.

Στη βάση του έργου ERASMUS +  GDPR4 H “Επαγγελματική Εκπαίδευση για την Προστασία Δεδομένων στο τομέα της Υγείας”, διατίθενται δωρεάν Επαγγελματικά Online Εκπαιδευτικά Μαθήματα για επαγγελματική  εκπαίδευση και κατάρτιση στους ακόλουθους τομείς:

Μάθημα εξειδίκευσης για την προστασία δεδομένων στην υγεία (ελληνικά ή αγγλικά)
Μάθημα για την Ευαισθητοποίηση σχετικά με την Προστασία δεδομένων στον τομέα της υγείας (ελληνικά ή αγγλικά).

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού υλικού, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μια δωρέαν εκπαίδευση στο χώρο εργασίας, ηλεκτρονικά, ερχόμενοι σε επαφή με εταιρείες σχετικές με την προστασία δεδομένων στην υγεία, καθώς και να λάβουν πιστοποιητικό επιτυχούς κατάρτισης.

Γιατί να συμμετάσχετε στο έργο: γιατί πρωτίστως αφορά ένα σύγχρονο ζήτημα, δηλαδή την προστασία δεδομένων στην υγεία και επίσης είναι δωρεάν, ενώ απαιτεί το μέγιστο ένα μήνα  για να ολοκληρωθεί.

Οι στόχοι του έργου είναι:

Ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων εκπαιδευομένων και των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας, παρέχοντάς τους νέες δεξιότητες σχετικά με την προστασία δεδομένων, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη συνδεσιμότητα μεταξύ της δημιουργίας νέων ρόλων εργασίας και των αναγκών σε σχετικές δεξιότητες με βάση την οδηγία 2016/679.
Βελτίωση της διαφάνειας, της συγκρισιμότητας και της εναρμόνισης των τομεακών δεξιοτήτων και προσόντων των εργαζόμενων στην προστασία δεδομένων, παρέχοντας ένα νέο επαγγελματικό προφίλ, το οποίο περιλαμβάνει τις νέες “ήπιες δεξιότητες΄΄ που απαιτούνται στον τομέα της προστασίας δεδομένων.
Υποστήριξη της δημιουργίας δύο νέων προγραμμάτων σπουδών επαγγελματικής κατάρτισης: προετοιμασία του μαθησιακού αποτελέσματος, βασισμένου στο πρόγραμμα σπουδών και ένα μάθημα κατάρτισης για τους ΥΠΔ στον τομέα της υγείας και τους εκπαιδευτές που θα καλύπτουν «οριζόντια» τους κύριους τομείς δεξιοτήτων και ικανοτήτων και θα μοιράζονται κοινή εμπειρία μάθησης μεταξύ τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Δημιουργία μιας τυποποιημένης πιστοποίησης ΕΕΚ για τους ΥΠΔ που πρόκειται να επικυρώσει τις ικανότητες και τις ικανότητες των πιθανών υπαλλήλων του Τομέα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας