Πραγματοποιείται από 18 έως 20 Δεκεμβρίου, Συνέδριο με θέμα ‘Κακοποίηση Παιδιού και Ψυχικό Τραύμα: Σύγχρονες δυνατότητες ανίχνευσης, αντιμετώπισης και πρόληψης’. Το συνέδριο πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο ELECTRA PALACE HOTEL, Νικοδήμου 20 στην Πλάκα, από 9.00 έως 21.00.

Είναι πολλαπλά διαπιστωμένες οι πολύπλευρες και μακροχρόνιες συνέπειες της κακοποίησης των παιδιών, καθώς και η αναγκαιότητα ανάπτυξης διεπιστημονικού τύπου στρατηγικών για την αντιμετώπισή της. Σημαντικότερο πεδίο δράσης αποτελεί η πρόληψη, η οποία οφείλει να βασίζεται στην αντιμετώπιση του κύκλου βίας που συντηρεί το φαινόμενο αυτό.

Σημαντική προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η εκπαίδευση και κατάρτιση των επαγγελματιών που έχουν άμεση επαφή με τα παιδιά. Επαγγέλματα όπως, εκπαιδευτικοί, ιατροί, νοσηλευτές, αστυνομικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι και δικαστικοί, έχουν συχνή επαφή με παιδιά και θα πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι ώστε να ανιχνεύουν και να αντιμετωπίζουν έγκαιρα την παιδική κακοποίηση.

Η διοργάνωση του συνεδρίου γίνεται με ευθύνη της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης και Πρόληψης της Σεξουαλικής Κακοποίησης, σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ και τη ΜΚΟ Αλληλεγγύη, καθώς και την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.

Έχουν ήδη προγραμματιστεί 120 παρουσιάσεις, από 250 περίπου επιστήμονες της Ιατρικής, Ψυχολογίας, Νομικής, Εκπαίδευσης και Κοινωνιολογίας, από όλα σχεδόν τα Πανεπιστήμια της χώρας, καθώς και από ΜΚΟ που συνεισφέρουν στο πεδίο αυτό.

Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη, ενώ στους συνέδρους θα διατίθενται δωρεάν: βιβλίο Περιλήψεων, το βιβλίο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας Πρόληψη Παιδικής Κακοποίησης: οδηγός δράσης και τεκμηρίωσης, καθώς και υλικό ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Πληροφορίες: www.obrela.gr, Τηλ. 2107290496

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε
Πώς να φροντίσουμε την  ψυχική μας υγεία το Πάσχα
Πάσχα: Συνήθη λάθη που προκαλούν προβλήματα υγείας