Στις 29-31 Μαΐου η Εντατική Θεραπεία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει το 3o Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα ‘Χρόνια προβλήματα ασθενών της ΜΕΘ: Πνευμονική Υπέρταση και Συνοδές Παθήσεις'.

Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, της Ε.Ν.Ε, της Ελληνικής Εταιρείας Διαταραχών Ύπνου, του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Τις τρεις μέρες του Συμποσίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν γύρω από θέματα όπως είναι η πνευμονική υπέρταση, οι διαταραχές αναπνοής και ύπνου, τα ρευματικά νοσήματα καθώς και για τη θρομβοεμβολιακή νόσο.

Ιδιαίτερη βάση θα δοθεί και στα παθολογικά και καρδιολογικά προβλήματα που συσχετίζονται με την πνευμονική υπέρταση.

Σκοπός του Συμποσίου είναι η συνεχής ενημέρωση και κατάρτιση των επιστημόνων σε θέματα υγείας που αφορούν χρόνια προβλήματα των ασθενών της ΜΕΘ. Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έχουν ένα ενεργό ρόλο, μέσα από την παρουσίαση περιστατικών και του σχολιασμού από τους ειδικούς, με στόχο την αρτιότερη κατανόηση των μεθόδων διάγνωσης, αντιμετώπισης, και παρακολούθησης των χρονίως πασχόντων ασθενών με προβλήματα πνευμονικής υπέρτασης.

Παράλληλα, για την καλύτερη εξοικείωση των συμμετεχόντων σε τεχνικά θέματα που αφορούν στην καθημερινή φροντίδα των ασθενών, θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένα workshops από ειδικούς.

Οι εργασίες του 3ου Επιστημονικού Συμποσίου θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου, με την πραγματοποίηση του Πιστοποιημένου από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης σεμιναρίου BLS, με θέμα ‘Βασική υποστήριξη της ζωής, και αυτόματη εξωτερική απινίδωση», στο Αμφιθέατρο του Π.Γ.Ν Ιωαννίνων.



Η οργανωτική επιτροπή τίθεται υπό την προεδρία του καθηγητή Εντατικής Θεραπείας και διευθυντή του ΜΕΘ ΠΓΝ Ιωαννίνων, κ. Γ. Νάκου.

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως στον ιατρικό και στον νοσηλευτικό κλάδο, αλλά και σε φοιτητές των δυο αυτών κλάδων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ: 210 6896 980.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο κομμωτής μπορεί να εντοπίσει ασθένειες των μαλλιών και του δέρματος
Ο FDA ενέκρινε νέο φάρμακο για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος γυναικών
Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού από τους νέους