Τις ευεργετικές επιδράσεις της κηπουρικής, ως εργοθεραπεία, θα γνωρίσουν οι ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα, στο πλαίσιο των δωρεάν σεμιναρίων φθινοπωρινής κηπουρικής μπαλκονιού που οργανώνει η Ελληνική Εταιρία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.).

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στις 10 & 11 Οκτωβρίου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα και πραγματοποιούνται με τη χορηγία της Roche (Hellas) Α.Ε.

Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. επιθυμεί να ενημερώσει το κοινό για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα αλλά και για τις ευεργετικές επιδράσεις που μπορεί να έχουν διάφορες μορφές εργοθεραπείας στην καθημερινή ζωή των ασθενών. Τα σεμινάρια φθινοπωρινής κηπουρικής μπαλκονιού της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.

είναι η αρχή από μια σειρά εκδηλώσεών της για ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο κηπουρικής τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo στην αίθουσα ‘Κορώνα’ (διεύθυνση Εγνατία 154) με ώρα προσέλευσης τις 11.00 πμ.

Στην Αθήνα το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στο Ξενοδοχείο King George, στο Σύνταγμα (διεύθυνση Βασ. Γεωργίου 3) με ώρα προσέλευσης τις 10.00 πμ.

Οι ασθενείς με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο μπορούν να δηλώσουν τη δωρεάν συμμετοχή τους με ένα απλό τηλεφώνημα στην ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. στο 210-8237302 ή στο διαδικτυακό τόπο www.arthritis.org.gr.

Λόγω των ειδικών απαιτήσεων του σεμιναρίου, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα των σεμιναρίων, τα οποία θα έχουν συνολικά τρίωρη διάρκεια, οι ασθενείς θα ενημερωθούν από ειδικούς ρευματολόγους για τις ευεργετικές ιδιότητες της κηπουρικής, ως εργοθεραπείας, στην ποιότητα ζωής τους και στην αντιμετώπιση της νόσου.

Ακολούθως, θα εξασκηθούν στην κηπουρική μπαλκονιού, κατόπιν παρουσίασης των βασικών αρχών της φθινοπωρινής κηπουρικής μπαλκονιού και με την καθοδήγησή τους απο τον γεωπόνο Γιάννη Κορδώνη, και τον έμπειρο κηπουρό Γιώργο Γραμμένο απο την Τατόγιο.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για τα σεμινάρια 'Φθινοπωρινή Κηπουρική Μπαλκονιού για ασθενείς με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα' και με στόχο την πληροφόρηση του πληθυσμού, ενημερωτικό υλικό θα αναρτηθεί και θα διατίθεται σε σταθμούς των Metro, ΤΡΑΜ, ΟΑΣΘ, σε ΚΑΠΗ των Δήμων Αθήνας & Θεσσαλονίκης, καθώς και σε φαρμακεία.


Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας