Η εταιρεία διατήρησε αμετάβλητο το guidance της για το 2013, όμως μείωσε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της αγοράς της Ρωσίας, αναμένοντας μονοψήφιο ποσοστό πτώσης έναντι σταθεροποίησης που προέβλεπε προηγουμένως.
Τα λειτουργικά κέρδη προ εκτάκτων στοιχείων υποχώρησαν στα 3,44 δισ. δανέζικες κορώνες το β' τρίμηνο έναντι των 3,47 δισ. πέρυσι και χαμηλότερα των 3,58 δισ. που περίμεναν οι αναλυτές.
Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν το β' τρίμηνο στα 19,6 δισ. κορώνες από 19,3 δισ. κορώνες το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Σημειώνεται πως στην Ανατολική Ευρώπη οι πωλήσεις μειώθηκαν ελαφρώς το τρίμηνο, ενώ αντιθέτως ο τζίρος στην Ασία κατέγραψε άνοδο 10%.
Για το σύνολο του έτους, η Carlsberg αναμένει λειτουργικά κέρδη περίπου 10 δισ. κορωνών και μονοψήφια αύξηση των προσαρμοσμένων καθαρών κερδών σε σχέση με τα περυσινά 5,50 δισ. κορώνες.
Πηγές:
euro2day.gr
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Kos Biotechnology Partners: Πλάνο για επενδύσεις 150 εκατ. στη Βιοτεχνολογία
Πόλεμοι και αναλογία φύλου στις γεννήσεις: Γιατί γεννιούνται περισσότερα αγόρια
Θεσμοθέτηση της υποστηριζόμενης απασχόλησης