Την εξαγορά της εταιρίας Silicon Biosystems, εταιρία που κέρδισε το βραβείο Leonardo στην κατηγορία νεοφυών επιχειρήσεων, για την απομόνωση σπάνιων καρκινικών κυττάρων, ολοκλήρωσε η Menarini.

Η Silicon Biosystems θα παραμείνει μια αυτόνομη εταιρία, εντούτοις θα επωφεληθεί από τις πολλές συνέργειες με τις άλλες εταιρίες του Ομίλου Menarini, και ιδιαίτερα με τους ερευνητές που ήδη εργάζονται σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων στο χώρο της ογκολογίας.

Η Silicon Biosystems έχει κατοχυρώσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την DEPArray, την πρώτη τεχνολογία που μπορεί να απομονώσει αυτόματα, σπάνια μεμονωμένα καρκινικά κύτταρα στο αίμα, διατηρώντας τα παράλληλα άθικτα, ζωντανά και ικανά να αναπαραχθούν με τη χρήση των αρχών της ‘Διηλεκτροφόρησης’ και η οποία επιτρέπει τη μελέτη χαρακτηριστικών, που ποτέ μέχρι τώρα δεν είχαν αποκαλυφθεί.

Η συμφωνία αυτή με την Menarini θα δώσει τη δυνατότητα στην Silicon Biosystems να επιταχύνει τις έρευνές της και να καταστούν διαθέσιμες νέες, καθώς επίσης και εξατομικευμένες θεραπευτικές και διαγνωστικές εφαρμογές.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Silicon Biosystems κ. Giuseppe Giorgini, δήλωσε σχετικά: ‘Η επιδείνωση των ασθενειών που σχετίζονται με όγκους καθορίζεται από την έναρξη των μεταστάσεων που προέρχονται από κύτταρα στην κυκλοφορία. Η δυνατότητα πρόσβασης σε καρκινικά κύτταρα στην κυκλοφορία (CTC) με μια απλή εξέταση αίματος προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθείται η εξέλιξη του όγκου. Στο αίμα των ασθενών με καρκίνο, τα κυκλοφορούντα καρκινικά κύτταρα (CTC) βρίσκονται σε αναλογία 1 ανά κάθε 1 δισεκατομμύριο υγιή κύτταρα. Χάρη στις πατενταρισμένες τεχνολογίες της Silicon Biosystems, τώρα είναι εφικτό να απομονωθούν μεμονωμένα καρκινικά κύτταρα που υπάρχουν στο αίμα, να γίνει ανάλυση των βιολογικών χαρακτηριστικών τους, τα οποία συνήθως είναι διαφορετικά από εκείνα ενός πρωτοπαθή όγκου και να μελετηθούν οι πιο κατάλληλες και εξατομικευμένες θεραπευτικές λύσεις’.

Ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Menarini κ. Alberto Giovanni Aleotti, δήλωσε από την πλευρά του ότι: ‘Για άλλη μια φορά αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην έρευνα υψίστης ποιότητας στην Ιταλία, στο πλαίσιο ενός συστήματος που είμαστε σίγουροι ότι θα μας δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα. Σε μια χρονικήπερίοδο όπως αυτή, όπου η ‘διαρροή εγκεφάλων’ και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας στην χώρα μας αποτελούν σημαντικά θέματα, είμαστε πολύ ευτυχείς που συμμετέχουμε σε μια πρωτοβουλία που κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση’.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Φρένο" στην άνοδο της γρίπης "βλέπει" το ECDC - Πιο ήπιος ρυθμός και στην Ελλάδα [γράφημα]
Εταιρεία Λοιμώξεων: Κίνδυνοι λόγω απόσυρσης αντιβιοτικού από την ελληνική αγορά
Η σωστή αναπνοή βοηθά τη μνήμη