Ολοκληρώθηκε η σύναψη της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της βελγικής εταιρείας UCB και της ελληνικής Pharmathen.

Οι συζητήσεις των δύο πλευρών, είχαν ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου, με στόχο την προώθηση των προϊόντων αλλεργίας της UCB στην Ελλάδα από την Pharmathen.

Όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρίες σήμερα, η συνεργασία τους αφορά στα δύο καταξιωμένα προϊόντα αλλεργίας της UCB, τα οποία κατέχουν ηγετική θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία και περιλαμβάνει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για την προώθηση των εν λόγω προϊόντων, εξασφαλίζοντας τη βελτιστοποίηση του κύκλου ζωής τους, τη συνέχιση της διαθεσιμότητάς τους στην ελληνική αγορά, την ενδυνάμωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και τη δυνατότητα διατήρησης θέσεων εργασίας.

Στη συνεργασία αυτή, η UCB διατηρεί την Άδεια Κατόχου Κυκλοφορίας και τη διανομή των προϊόντων και η Pharmathen αναλαμβάνει αποκλειστικά την προώθησή τους στην ελληνική αγορά.

Η εν λόγω συνεργασία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής της UCB, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία επικεντρώνεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων στους τομείς της Νευρολογίας και της Ανοσολογίας, ενώ παράλληλα αξιολογεί και κατά περίπτωση αξιοποιεί τη δυναμική συνεργασιών που μπορούν να προσφέρουν στη βελτιστοποίηση της επιχειρηματικότητας και του κύκλου ζωής των προϊόντων της.

Η Pharmathen, μέσω της συνεργασίας αυτής, ενισχύει ακόμη περισσότερο το χαρτοφυλάκιο των ήδη καινοτόμων προϊόντων της και διεισδύει περαιτέρω σε θεραπευτικές επιλογές πρώτης γραμμής, μεγιστοποιώντας τα οφέλη των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών της προς τον ασθενή. Παράλληλα, ισχυροποιεί τους δεσμούς της με την ιατρική κοινότητα, προσφέροντας στους επαγγελματίες Υγείας αξιόπιστες θεραπευτικές λύσεις.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών ολοκληρώθηκε στη βάση κοινών χαρακτηριστικών υψηλής τεχνογνωσίας, επαγγελματικής εμπειρίας και οργανωτικής αποτελεσματικότητας. Οι δύο εταιρείες δημιουργούν μία ισχυρή συμμαχία, η οποία μέσω της στενής συνεργασίας στοχεύει στη δημιουργία οφέλους και για τις δύο πλευρές.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της UCB κ. Ευαγγελία Πατεράκη δήλωσε σχετικά: ‘Καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά αυτή την πολύ σημαντική συνεργασία με τη Pharmathen. Η Pharmathen είναι ένας δυναμικός ελληνικός οργανισμός με τεχνογνωσία και δίκτυο ικανά να υποστηρίξουν την εμπορική παρουσία των πολύ επιτυχημένων προϊόντων αλλεργίας της UCB στην Ελλάδα. Παράλληλα είμαστε ικανοποιημένοι που με τη συνεργασία αυτή συμβάλλουμε θετικά στην Ελληνική επιχειρηματικότητα, ενώ ταυτόχρονα διατηρείται και ενδυναμώνεται η ευκαιρία απασχόλησης σε σημαντικό αριθμό ανθρώπινου δυναμικού. Η διαδικασία επιλογής του στρατηγικού συνεργάτη μας βασίστηκε κυρίως στη δυνατότητα διατήρησης θέσεων εργασίας και διασφάλισης της ομαλούς και απρόσκοπτης μετάβασης στο νέο μοντέλο προώθησης των προϊόντων μας, αλλά και την μακροπρόθεσμη διαθεσιμότητα αυτών των προϊόντων στους Έλληνες ασθενείς’.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Pharmathen, κ. Βασίλειος Κάτσος δήλωσε: ‘Στη Pharmathen συνεχίζουμε την αναπτυξιακή μας πορεία, επενδύοντας - σε εποχές κρίσης - τόσο σε καινοτόμα προϊόντα, όσο και σε δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα ότι είμαστε ένας αξιόπιστος επιχειρηματικός εταίρος στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Η UCB μας επέλεξε ως συνεργάτες, καθώς συνδυάζουμε τα πλεονεκτήματα που έχει μία ελληνική και ταυτόχρονα μία πολυεθνική εταιρεία: ισχυρά οικονομικά μεγέθη, γνώση του κλάδου και εδραιωμένη καλή συνεργασία με την ιατρική κοινότητα. Για εμάς, η συνεργασία με τη UCB - μία καταξιωμένη εταιρεία παγκόσμια, εκτός από το ότι ενισχύει ακόμη περισσότερο το ήδη διευρυμένο portfolio προϊόντων μας, αποτελεί μία ακόμη επένδυση στην καθημερινή προσπάθειά μας να αναζητούμε διαρκώς τόσο τις καλύτερες λύσεις που μπορούμε να προσφέρουμε στους ασθενείς, όσο και αυτές που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας μας’.

Α.ΠΑΠ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Συμβουλές για προστασία από την αφρικανική σκόνη
7 σοβαρές στρεβλώσεις που προκάλεσαν τα απογευματινά χειρουργεία
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης