Την ίδρυση Ογκολογικού Κέντρου για παιδιά και εφήβους, στελεχωμένο με καταξιωμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ομάδα ψυχοκοινωνικής υγείας, ανακοίνωσε το Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Παίδων ΜΗΤΕΡΑ.

Το Ογκολογικό Κέντρο περιλαμβάνει χώρο ενδονοσοκομειακής νοσηλείας, ημερήσιας νοσηλείας και εξωτερικό ιατρείο.
Λαμβάνοντας υπόψιν ως αξίωμα, ότι ‘όταν νοσεί ένα παιδί πάσχει ολόκληρη η οικογένεια’, το Ογκολογικό Κέντρο θα υποστηρίζεται ηθικά από τον Σύλλογο γονέων- παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια ‘ΦΛΟΓΑ’, προς τον οποίο η σημαντική προσφορά της Διοίκησης του Ομίλου ΥΓΕΙΑ είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια.

Ταυτόχρονα, το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων για την προσφορά ποιότητας φροντίδας και την διακήρυξη ‘Erice’ (Σικελία, Οκτώβριος 2006), ιδρύει το πρώτο στην Ελλάδα ιατρείο Νι.Κα (Νικητών Καρκίνου) με αποκλειστικό στόχο τη φροντίδα των αποθεραπευμένων από καρκίνο σε συνεργασία με τον Σύλλογο ενηλίκων που νόσησαν από καρκίνο στην παιδική ή εφηβική ηλικία ‘ΚΥΤΤΑΡΟ’.

Το Ογκολογικό Κέντρο και το Ιατρείο Νι.Κα θα πλαισιώνονται και από έμπειρους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη στο Συνεδριακό Κέντρο ‘Ν. Λούρος’ του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του ΜΗΤΕΡΑ κ. Αρετή Σουβατζόγλου, ‘με την ίδρυση του Ογκολογικού Κέντρου και του πρώτου στην Ελλάδα Ιατρείου Νι.Κα αλλά και με την εμπειρία των 10 και πλέον χρόνων λειτουργίας του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να χαρίσουμε το χαμόγελο στα παιδιά που νοσούν και τις οικογένειες που πάσχουν μαζί τους. Το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, έχοντας επίγνωση της ιδιαιτερότητας αλλά και της σημασίας της προσφοράς ποιοτικής και ουσιαστικής φροντίδας σε παιδιά και εφήβους με καρκίνο, στέκεται δίπλα στις οικογένειες, εξασφαλίζοντάς τους ένα καλύτερο μέλλον’.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Μητέρα κ. Ανδρέας Καρταπάνης, υπογράμμισε ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ο Όμιλος επενδύει στην αντιμετώπιση σημαντικών παθήσεων και τόνισε πως η παροχή φροντίδας σε παιδιά με καρκίνο, ήταν συνεχής και κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα συνεχιστεί.

Στην ομιλία της, η Παιδίατρος Αιματολόγος- Ογκολόγος και Διευθύντρια του Ογκολογικού Κέντρου, κ. Ελένη Βασιλάτου- Κοσμίδη σημείωσε πως ‘κάθε χρόνο νοσούν 14 ανά 100.000 παιδιά από την γέννηση μέχρι την ηλικία των 15 χρόνων και 20 έφηβοι ανά 100.000 εφήβους ηλικίας 15-18 χρόνων. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάθε χρόνο προσβάλλονται από καρκίνο 20.000 νέα άτομα (από την γέννηση μέχρι την ηλικία των 19 χρόνων). Παρά τη σπανιότητα της νόσου, ο καρκίνος είναι η συχνότερη αιτία θανάτου από νόσο σε παιδιά μετά τον πρώτο χρόνο της ζωής (10% των θανάτων). Με τη σύγχρονη και έγκαιρη διαγνωστική προσέγγιση, ειδική για τη νόσο θεραπεία και την πλήρη υποστηρικτική αγωγή τόσο την ιατρική όσο και την ψυχοκοινωνική, ο καρκίνος αντιμετωπίζεται με επιτυχία και η νόσος στις ανεπτυγμένες χώρες ιάται σε 3 από τα 4 παιδιά που προσβάλλονται. Σύμφωνα με διεθνή στοιχεία 1/ 570 άτομα ηλικίας 25- 35 νόσησαν κατά την παιδική ηλικία από καρκίνο και τώρα έχουν ιαθεί’.

Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονική Διευθύντρια του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, κ. Ευαγγελία Λαγκώνα, καλωσόρισε την ένταξη του Ογκολογικού Κέντρου για παιδιά και εφήβους και του Ιατρείου Νι.Κα στην ‘οικογένεια’ του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ και επεσήμανε ότι ‘στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, παρέχονται παιδιατρικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, υπηρετώντας στο σύνολό της την έννοια της παιδικής νοσηλείας. Η δημιουργία σήμερα Ογκολογικού Κέντρου για παιδιά και εφήβους έρχεται να ολοκληρώσει το ‘οικοδόμημα’ του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, το οποίο πλέον καλύπτει το σύνολο των υπηρεσιών υγείας με καταξιωμένους επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων και υποειδικοτήτων της παιδιατρικής. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς με την πρωτοβουλία της διοίκησης του Ομίλου ΥΓΕΙΑ να ιδρύσει Ογκολογικό Κέντρο στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ υπό τη διεύθυνση της Παιδιάτρου Ογκολόγου- Αιματολόγου κας Ελένης Βασιλάτου- Κοσμίδη. Η κ. Βασιλάτου- Κοσμίδη έχει τεράστια εμπειρία, βαθιά γνώση του παιδικού καρκίνου και είναι γνωστή σε όλους η πολυετής προσφορά της σε όλα τα επίπεδα στα παιδιά με καρκίνο και στις οικογένειές τους. Πιστεύω ότι σύντομα και το Ογκολογικό Κέντρο του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ θα αναδειχθεί σε πρότυπο Κέντρο εφάμιλλο των κέντρων του εξωτερικού’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης
Οδηγίες των πνευμονολόγων για προστασία από την αφρικανική σκόνη
Εμφυτεύσιμες μπαταρίες μπορούν να λειτουργούν με το οξυγόνο του οργανισμού!