Μία σημαντική πρωτοβουλία στη μάχη κατά του Έμπολα ανακοίνωσε η Johnson & Johnson, ανακοινώνοντας ότι θα προχωρήσει σε κλινικές μελέτες εμβολίου που μέχρι στιγμής έχει δείξει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα. Οι δοκιμές σε εθελοντές θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο και η J&J δηλώνει πως είναι έτοιμη να αρχίσει αμέσως την παραγωγή με 250.000 εμβόλια διαθέσιμα τον Μάιο.

Ακόμα δήλωσε πως δεσμεύει 200 εκατ. δολάρια για την επιτάχυνση και τη σημαντική διεύρυνση του προγράμματος, το οποίο αναπτύσσει σε συνεργασία με την Janssen Pharmaceutical Companies, αλλά και τη δανέζικη εταιρεία βιοτεχνολογίας Bavarian Nordic.

Η δέσμευση της J&J περιλαμβάνει και επένδυση στο μετοχικό κεφάλαιο της Bavarian Nordic ώστε να παρασχεθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ανάπτυξη, τις δοκιμές και την παραγωγή του εμβολίου. Η Janssen από την πλευρά της θα αναλάβει τον πρώτο ρόλο στη χρηματοδότηση και την ανάπτυξη και των δύο συστατικών που συνδυάζονται στο εμβόλιο.

«Εργαζόμαστε με επείγουσες διαδικασίες για να παράσχουμε τη γνώση μας, την παραγωγική μας δυναμική, το ανθρώπινο δυναμικό και τους πόρους μας στη μάχη κατά της κρίσης του Έμπολα» δήλωσε ο Alex Grosky, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της J&J και συμπλήρωσε: «Το καινοτόμο μοντέλο μας δίνει τη δυνατότητα να κινητοποιήσουμε γρήγορα τους πόρους μας και να συνεργαστούμε με αρχές υγείας, κυβερνήσεις και άλλους ειδικούς για τον περιορισμό της ασθένειας, για να σωθούν ζωές, να προστατευθεί η υγεία και η ζωή όσων κινδυνεύουν. Έχουμε σημαντική ευθύνη ως ηγέτιδα παγκόσμια εταιρεία υγείας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την επείγουσα ιατρική ανάγκη».

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία