Πηγές υποστηρίζουν ότι τα όποια πιθανά προβλήματα υπάρχουν είτε με μετοχές ιδιοκτητών είτε με τις άδειες των εγκαταστάσεων (είναι δύο) έχουν ξεπεραστεί.

Το θέμα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι το ποσοστό των μετοχών που θα περάσει στον αγοραστή και βεβαίως το τίμημα. Όπως λένε παράγοντες αν τελικά κλείσει στο 100% των μετοχών, τότε το τίμημα θα κυμανθεί από 70 έως 75 εκατ. ευρώ. Στην περίπτωση που η αγορά πάει στο 75% των μετοχών τότε το τίμημα αναλογικά αναμένεται να πέσει στο 50-60 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το ποσό θα πρέπει να ληφθούν υπόψη επιπλέον τα ποσά προς τις τράπεζες, οι οφειλές προς προμηθευτές (που ακούγονται ότι είναι πάνω από 10 εκατ. ευρώ), οφειλές προς το επιστημονικό προσωπικό κ.λπ.

Θυμίζουμε ότι σε οικονομικό επίπεδο, o κύκλος εργασιών σε ενοποιημένη βάση (προ της εφαρμογής των μέτρων μονομερών περικοπών από ΕΟΠΥΥ) ανήλθε το 2015 (σ.σ. τελευταία διαθέσιμα στοιχεία) στα 101,6 εκατ. ευρώ, έναντι 84,1 εκατ. το 2014. Τα μικτά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε 19 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 11 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη σε 1,15 εκατ. ευρώ. Το αποτέλεσμα μετά από φόρους διαμορφώθηκε σε κέρδος 61 χιλ. ευρώ.

Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου στο τέλος του 2015 ανέρχονται σε 86,4 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός ήταν 33 εκατ. ευρώ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς γίνεται η απομείωση του clawback για εξετάσεις από τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ [εγκύκλιος]
Παιδιά ομόφυλων γονέων: Ανάπτυξη, στίγμα, σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα
Προληπτικές δερματολογικές εξετάσεις στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου"