Η αυξανόμενη επικράτηση των χρόνιων ασθενειών, οι αδιάκοπες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης και οι συνεχείς επενδύσεις σε βιολογικά σκευάσματα συμβάλλουν στη συνολική ανάπτυξη της αγοράς βιολογικών, αναφέρει στην τελευταία έκθεσή της, η Credence Research, Inc. 

Σύμφωνα με αυτή-   "Biological Market Growth, Future Prospects, and Competitive Analysis, 2018 -2026"-η βιολογική αγορά αποτιμήθηκε στα 254,9 δισ. δολάρια ΗΠΑ το 2017 και αναμένεται να φτάσει τα 580,5 δισ. δολάρια μέχρι το 2026. 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), μέχρι το 2020 οι χρόνιες ασθένειες θα αντιπροσωπεύουν το 75% των θανάτων παγκοσμίως. Ο καρκίνος, οι αυτοάνοσες ασθένειες και ο διαβήτης συνεισφέρουν πάνω από το 60% της συνολικής αγοράς. Το 2016, περίπου το 50% των νέων μοριακών οντοτήτων που εγκρίθηκαν από τον FDA ήταν βιολογικές.  Οι ανοσοθεραπείες με CAR T-λεμφοκύτταρα  είναι οι τελευταίες που εγκρίθηκαν από τον FDA για ογκολογικές ενδείξεις.

Η θεραπευτική επέκταση των βιολογικών σκευασμάτων σε διάφορες ασθένειες, όπως το άσθμα, οι αλλεργίες, η  δυσλιπιδαιμία αποδίδεται στην προβλεπόμενη αύξηση.  Ωστόσο, η ταχεία επέκταση των βιο-ομοειδών έχει αρνητικό αντίκτυπο στη συνολική ανάπτυξη της αγοράς βιολογικών σκευασμάτων. 

Γεωγραφικά στην Ευρώπη, όπως αναφέρει η έκθεση, ο EMA έχει λιγότερο αυστηρές πολιτικές για τα βιο-ομοειδή σε σύγκριση με τον αμερικανικό οργανισμό FDA, με αποτέλεσμα η Βόρεια Αμερική να κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς (από την Ευρώπη) και η πρόβλεψη είναι ότι θα διατηρήσει την κυριαρχία της καθ' όλη την εξεταζόμενη περίοδο.  

Την ίδια στιγμή, ο αυξανόμενος επιπολασμός του καρκίνου, οι αυτοάνοσες νόσοι και ο διαβήτης, οι συνεχείς ερευνητικές δραστηριότητες οδηγούν τη βορειοαμερικανική αγορά. 
Από την άλλη, η  Ασία -Ειρηνικός εμφανίζεται να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη  αγορά λόγω της εντονότερης δραστηριότητας επιχειρηματικών παραγόντων στην περιοχή. 

Για παράδειγμα, επισημαίνει η έρευνα, η  Novartis AG επιθυμεί να ξεκινήσει την εγκεκριμένη από τον FDA θεραπεία tisagenlecleucel στην Ιαπωνία. Ωστόσο, οι συζητήσεις για την τιμολόγηση της θεραπείας στην Ιαπωνία εξακολουθούν να βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Υγείας  (MHLW) της χώρας.

Η βιολογική αγορά είναι επομένως άκρως ανταγωνιστική, αποτελούμενη από εδραιωμένους και κορυφαίους συντελεστές της αγοράς όπως οι Abbvie, Inc., Amgen, Inc., AstraZeneca Plc, Celgene Corporation, Janssen Pharmaceuticals, Inc., Merck & Co. Inc., Novartis AG, Inc., Roche Holding AG, Sanofi SA και Takeda Pharmaceutical Co., Lt

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο