Η σημαντική αύξηση της ομάδας ασθενών που πάσχουν από αρθρίτιδα και ανεπάρκεια βιταμίνης D, υποστηριζόμενη από την αύξηση του πληθυσμού που ανήκει στην τρίτη ηλικία σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει επηρεάσει θετικά την αγορά των μηχανημάτων που μετρούν την οστική πυκνότητα. Την ίδια στιγμή, η  αυξανόμενη επικράτηση της οστεοπόρωσης στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση έχει συμβάλει  σημαντικά στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς.

Eκτιμάται ότι η  αυξανόμενη προτίμηση για μέτρα περιορισμού του κόστους, η εμφάνιση φορητών συσκευών και η εντονότερη ευαισθητοποίηση των καταναλωτών όσον αφορά την έγκαιρη διάγνωση ασθενειών είναι πιθανό να ενισχύσουν μελλοντικά την εν λόγω αγορά. Παράλληλα, η τεχνολογική εξέλιξη αυτών των μηχανημάτων και η αυξανόμενη διαθεσιμότητα και αναγνώριση αυτών των συσκευών στις αναδυόμενες οικονομίες, όπως η Κίνα, η Βραζιλία, η Ιαπωνία και η Ινδία, δημιουργούν μεγαλύτερα περιθώρια για την μελλοντική τους ανάπτυξη.  Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η αγορά αυτή θα αγγίξει τα 1,11 δισ. δολ. ΗΠΑ μέχρι το τέλος του 2024.  

Συνεισφέροντας περισσότερο από το 60% στα συνολικά έσοδα που δημιουργούνται σε αυτήν την αγορά, τα νοσοκομεία αναδείχθηκαν ως ο βασικός τελικός χρήστης των μηχανημάτων που μετρούν την οστική πυκνότητα, τα προηγούμενα χρόνια (με βάση τα στοιχεία του 2015).  

Από την άλλη πλευρά, το τμήμα των διαγνωστικών κέντρων είναι πιθανό να σημειώσει υψηλό ρυθμό ανάπτυξης μελλοντικά, λόγω της εντονότερης προτίμησης των ασθενών για αυτά εξαιτίας της καλύτερης εξυπηρέτησης που προσφέρουν αλλά και των υποδομών που διαθέτουν. 

Η Βόρεια Αμερική, η Ασία-Ειρηνικός, η Μέση Ανατολή και η Αφρική, η Λατινική Αμερική και η Ευρώπη αποτελούν τα κύρια γεωγραφικά τμήματα της εξεταζόμενης αγοράς.  Το 2015, η Βόρεια Αμερική κυριάρχησε στην παγκόσμια αγορά με μερίδιο σχεδόν 44%. Με την εισαγωγή ευνοϊκών πολιτικών αποζημίωσης για τη διάγνωση της οστεοπόρωσης, αυτή η περιφερειακή αγορά αναμένεται να διατηρήσει τη θέση της και τα επόμενα χρόνια. Η Ευρώπη, η οποία κατείχε τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη είναι πιθανό να  διατηρήσει τη θέση της στο εγγύς μέλλον χάρη στην αύξηση της ανάπτυξης νέων και εξελιγμένων τεχνολογιών και στην εντονότερη ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σχετικά με τα οφέλη της έγκαιρης ανίχνευσης των ασθενειών στα οστά.  

Παρομοίως, στην Ασία, η Ιαπωνία έχει αναδειχθεί ως η κορυφαία εγχώρια αγορά  στην περιοχή, ενώ οι αναπτυσσόμενες ασιατικές οικονομίες, όπως η Κίνα και η Ινδία, αναμένεται να προσφέρουν κερδοφόρες προοπτικές ανάπτυξης στους παίκτες τα επόμενα χρόνια, χάρη στη βελτίωση των υποδομών για την υγειονομική περίθαλψη, την αύξηση των ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων στην έρευνα των βιοεπιστημών και την πρόοδο των διαγνωστικών τεχνολογιών.

Η GE Healthcare, η Hologic Inc., η Beammed, η Swissray International Inc., η Osteosys Co. Ltd., η Diagnostic Medical System SA, η Medonica Co. Ltd., η Meditech Osteometer, η Lone Oak Medical Technologies LLC είναι μερικοί από τους κορυφαίους παράγοντες στην παγκόσμια αγορά μέτρησης οστικής πυκνότητας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο