Το 2021 η αγορά φαρμάκων για την αντιμετώπιση παθήσεων όπως η αρθρίτιδα και η οστεοπόρωση θα φθάσει τα 177 δισ. δολ. ετησίως, αποτελώντας το μεγαλύτερο τομέα στη φαρμακοβιομηχανία, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ερευνών The Business Research. Tην ίδια χρονιά, η αξία των φαρμάκων για τον καρκίνο θα φθάσει τα 165 δισ. δολ. και για τις καρδιαγγειακές παθήσεις τα 141 δισ. δολάρια.

Η εξήγηση έγκειται στους διαφορετικούς ρυθμούς ανάπτυξης της παγκόσμιας αγοράς φαρμάκων από το 2017 έως το 2021. Συγκεκριμένα, οι παγκόσμιες πωλήσεις φαρμάκων για το μυοσκελετικό θα αυξάνονται κατά 8% ετησίως, έναντι 7% για τα σκευάσματα που αφορούν τον καρκίνο και 2,2% για τις ασθένειες που σχετίζονται με την καρδιά.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας φαρμάκων θα είναι αυτός των μεταβολικών διαταραχών (για τη θεραπεία παθήσεων όπως ο διαβήτης και οι διαταραχές του θυρεοειδούς και της υπόφυσης), αλλά το 2021 θα είναι στην πέμπτη θέση.

Η αγορά φαρμακευτικών προϊόντων στο σύνολό της ανήλθε σε 934,5 δισ. δολάρια το 2017 και θα φθάσει τα 1.170 δισ. δολ. το 2021.

Η Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό) θα συνεχίσει να είναι η μεγαλύτερη περιφερειακή αγορά για τις φαρμακευτικές εταιρείες, αξίας 341 δισ. σολ. ετησίως, με την Ασία-Ειρηνικό στην επόμενη θέση και ετήσιες πωλήσεις 200,8 δισ. δολ.  

Η ανάπτυξη της Βόρειας Αμερικής θα είναι μόλις 5,1% ετησίως, κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, ενώ η Ασία-Ειρηνικός θα έχει τη μεγαλύτερη άνοδο παγκοσμίως στο 8,4% ετησίως. Η Δυτική Ευρώπη αναμένεται να έχει τον χαμηλότερο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης, 3,9%, από το 2017 έως το 2021. Το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά το 2017 ήταν 19,4%, αξίας 180,9 δισ. δολαρίων.

Η αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος, που καθιστά πιο προσιτή την θεραπεία στις αναδυόμενες περιοχές, όπως η Ασία και η γήρανση του πληθυσμού, που αυξάνει την εμφάνιση χρόνιων ασθενειών στις ανεπτυγμένες χώρες θα είναι οι κύριοι παράγοντες στην ανάπτυξη της αγοράς των φαρμακευτικών προϊόντων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα