Στην απόκτηση των δικαιωμάτων του φαρμακευτικού σαμπουάν κατά της πιτυρίδας Nizoral από τη Janssen Pharmaceutica NV (μέλος της οικογένειας των εταιρειών Johnson & Johnson) προχώρησε η γερμανική πολυεθνική STADA Arzneimittel AG. Το σαμπουάν πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους περίπου 33 εκατ. ευρώ (στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική) το 2017.

"Με τη Nizoral, η STADA προσθέτει ένα παγκοσμίως γνωστό εμπορικό σήμα στο χαρτοφυλάκιό της, το οποίο αναγνωρίζεται ιδιαίτερα από ιατρούς και πελάτες και το οποίο πιστεύουμε ότι έχει μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης. τόνισε ο κ. Claudio Albrecht, Διευθύνων Σύμβουλος της STADA.

Περισσότερο από το 50% των ετήσιων πωλήσεων δημιουργούνται στη Ρωσία, την Ιταλία, τη Βρετανία, την Πολωνία και τη Μέση Ανατολή. Εκτός από το Nizoral, η STADA αποκτά επίσης τις τοπικές μάρκες Nizoril, Nizorelle, Terzolin, Fungarest, Ketoderm, Oranozol και Triatop. Η κρέμα Nizoral για δερματικές λοιμώξεις θα αποτελεί μέρος της αγοράς μόνο στην Ιταλία και τη Δανία. Σε όλες τις άλλες χώρες, η κρέμα θα παραμείνει στη Janssen Pharmaceutica NV και στις θυγατρικές της.

Η STADA Arzneimittel AG είναι εισηγμένη εταιρεία με έδρα στο Bad Vilbel της Γερμανίας. Η εταιρεία επικεντρώνεται σε μια στρατηγική τριών πυλώνων που αποτελείται από γενόσημα, μη συνταγογραφούμενα OTC προϊόντα και ειδικά φαρμακευτικά προϊόντα. Σε όλο τον κόσμο, η STADA εκπροσωπείται σε περίπου 30 χώρες με περίπου 50 θυγατρικές. Τα επώνυμα προϊόντα όπως τα Grippostad και Ladival έχουν μεταξύ των υψηλότερων πωλήσεων στις κατηγορίες προϊόντων τους στη Γερμανία. Κατά το οικονομικό έτος 2017, η STADA πέτυχε προσαρμοσμένες πωλήσεις του Ομίλου ύψους 2.255,3 εκατ. Ευρώ, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 433,9 εκατ. Ευρώ και προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα ύψους 195,6 εκατ. Ευρώ. Την 31η Δεκεμβρίου 2017, η STADA απασχολούσε 10.176 άτομα παγκοσμίως.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Γιαννάκος: Ατυχής η δήλωση Καλλιάνου για το προσωπικό του νοσοκομείου "Αττικόν"
Συμμετοχή Γεωργιάδη στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ, στις Βρυξέλλες
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Πέμπτη