Ο Albert Bourla ή Άκης Μπουρλάς αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της πολυεθνικής φαρμακευτικής Pfizer.

Πρόκειται για μία σημαντική διάκριση, καθώς είναι η πρώτη φορά που ένας Έλληνας καταλαμβάνει μία τόσο υψηλή θέση σε μία τόσο σημαντική εταιρεία.

Ο κ. Μπουρλάς έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Κτηνιατρική στο Αριστοτέλειο και έχει διδακτορικό Βιοτεχνολογίας από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, αναλαμβάνει τα καθήκοντά του από το 2019, καθώς στο τέλος του χρόνου εγκαταλείπει – έπειτα από οκτώ χρόνια – τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer ο Σκωτσέζος Ian Read.

Ο Albert Bourla είναι 56 ετών και προέρχεται από τη Pfizer Hellas, όπου ξεκίνησε την καριέρα του, πριν από 25 χρόνια, ως τεχνικός διευθυντής.

Μετακινήθηκε, στη συνέχεια στα κεντρικά της εταιρείας, στη Νέα Υόρκη, όπου κατέλαβε μία σειρά κρίσιμων θέσεων.

Τον περασμένο Ιανουάριο κατέλαβε τη θέση του γενικού διευθυντή και πριν από αυτή ήταν επικεφαλής της Pfizer Innovative Health, που έχει την ευθύνη για την έρευνα και την ανάπτυξη νέων φαρμάκων σε τομείς όπως ο καρκίνος, η νευροεπιστήμη και τα εμβόλια.

Αναδιοργάνωση

Η πιο πρόσφατη πρότασή του ήταν να αναδιοργανώσει την επιχείρηση σε τρεις μονάδες.

“Το Διοικητικό Συμβούλιο εντυπωσιάστηκε από τις επιδόσεις του Albert, από το βάθος της εμπειρίας και από την επιτυχία του, και είμαστε σίγουροι ότι ως διευθύνων σύμβουλος θα προωθήσει την καινοτομία και τις περαιτέρω εξελίξεις σε όλη την επιχείρηση", δήλωσε ο Shantanu Narayen, ανεξάρτητος διευθυντής της Pfizer.

Σύμφωνα με τον κ. Narayen, η μετάβαση αποτελεί μέρος ενός σχεδίου διαδοχής που έχει μελετηθεί εδώ και χρόνια.

Βιογραφικό

Ο Albert Bourla ξεκίνησε την καριέρα του το 1993, ως τεχνικός διευθυντής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Pfizer Ελλάδας.

Το 2001, μετακινήθηκε στη Νέα Υόρκη, αναλαμβάνοντας τη θέση του Group Marketing Director for Animal Health (Διευθυντή Μάρκετινγκ στο τομέα της υγείας για ζώα).

Το 2004, ορίστηκε αντιπρόεδρος επιχειρηματικής ανάπτυξης και μάρκετινγκ νέων προϊόντων.Το 2006, κατέλαβε τη θέση του προέδρου της Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής και το 2009 της Ασίας και της περιοχής του Ειρηνικού.

Στη συνέχεια, ορίστηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στο τομέα της διάθεσης των προϊόντων του Ομίλου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνεδρίαση της  Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος για το περιβάλλον
O IΣΑ ζητά την ισότιμη αντιμετώπιση των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών στο ΕΣΥ
Γιατί οι άνθρωποι κινούνται πιο αργά καθώς γερνούν [μελέτη]