Σε άνοδο βρέθηκαν οι πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο του 2018 στη Sanofi.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, η αύξηση των πωλήσεων το 3ο τρίμηνο ενισχύθηκε από τις μονάδες Ειδικής Φροντίδας και Εμβολίων με ισχυρή υποστήριξη από τη μονάδα Αναδυόμενων Αγορών.

Οι καθαρές πωλήσεις ανήλθαν σε 9.392 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,7% σε στοιχεία αναφοράς, 6,3% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER) και 3,4% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER/CS). Οι πωλήσεις της Sanofi Genzyme αυξήθηκαν κατά 36,1% (14,9% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος [CER/CS](χάρη στα τμήματα Ανοσολογίας και Σπάνιων Αιματολογικών Παθήσεων, ενώ η μονάδα Εμβολίων κατέγραψε σταθερή ανάπτυξη με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 8,2%, χάρη στην ανάκαμψη του  εμβολίου DTaP–IPV//PRP∼T.  Οι πωλήσεις της Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Μονάδας του DCV (Διαβήτης και Καρδιαγγειακά Νοσήματα) μειώθηκαν κατά 12,1%, ενώ και οι παγκόσμιες πωλήσεις του τομέα Διαβήτη μειώθηκαν κατά 9,2%, με τις πωλήσεις εκτός των ΗΠΑ να σημειώνουν αύξηση κατά 4,7%. Παράλληλα, οι πωλήσεις της επιχειρησιακής μονάδας των Αναδυόμενων Αγορώναυξήθηκαν κατά 10,4%, γεγονός που οφείλεται στη μονάδα εμβολίων και την ισχυρή φαρμακευτική ανάπτυξη στην Κίνα.

Τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) το 3ο τρίμηνο του 2018 αυξήθηκαν κατά 11,2 % σε σταθερές τιμές συναλλάγματος, αγγίζοντας τα  1,84 ευρώ.

Για το 2018, τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) αναμένεται να σημειώσουν αύξηση της τάξης του 4%- 5% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER) αποκλείοντας απρόβλεπτα ανεπιθύμητα σημαντικά συμβάντα. Εφαρμόζοντας τις μέσες συναλλαγματικές ισοτιμίες του Οκτωβρίου 2018, ο αντίκτυπος της σταθερής τιμής συναλλάγματος για το 2018 υπολογίζεται σε περίπου -6%.

Βασικά επιτεύγματα βιώσιμης καινοτομίας στην Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D)

·     Το dupilumab εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για τη θεραπεία του μέτριου έως σοβαρού άσθματος.

·     Το cemiplimab-rwlc εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για τη θεραπεία του πλακώδους καρκινώματος του δέρματος (CSCC)(8).

·     Το caplacizumab εγκρίθηκε για τη θεραπεία της επίκτητης θρομβωτικής θρομβοκυτταροπενικής πορφύρας (aTTP)(9) στην ΕΕ και η σχετική αίτηση έγινε αποδεκτή προς εξέταση κατά προτεραιότητα στις ΗΠΑ.

·     Τα αποτελέσματα της μελέτης ODYSSEY OUTCOMES για το alirocumab έγιναν αποδεκτά προς εξέταση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.

·     Υποβλήθηκε αίτηση για το dupilumab στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής ατοπικής δερματίτιδας σε εφήβους. 
 

Με αφορμή τις επιδόσεις της πολυεθνικής, ο κ. Olivier Brandicourt, Sanofi Chief Executive Officer, σχολίασε: «Το τρίτο τρίμηνο, η Sanofi εισήλθε σε μία νέα φάση ανάπτυξης. Καταγράψαμε ισχυρά αποτελέσματα με διψήφια ανάπτυξη στη μονάδα Ειδικής Φροντίδας και στη μονάδα Αναδυόμενων Αγορών, ενώ η συνεισφορά της μονάδας Εμβολίων ισοδυναμεί με υψηλή μονοψήφια αύξηση των πωλήσεων. Επιπλέον, αναμένουμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες της μονάδας Ειδικής Φροντίδας με την κυκλοφορία των cemiplimab-rwlc, caplacizumab και του dupilumab για το άσθμα. Με βάση την υποκείμενη δυναμική που αποκαλύφθηκε αυτό το τρίμηνο, η Sanofi έχει πλέον αποκτήσει την κατάλληλη τοποθέτηση για την επίτευξη ανάπτυξης».