Διογκώνεται η αγορά μεθόδων τοξικολογικής αξιολόγησης για φάρμακα που βρίσκονται στην τελική φάση των κλινικών μελετών.

Πρόκειται για προϊόντα με τα οποία αναλύεται η τοξικότητα των νέων δραστικών ουσιών, καθώς και οι συστηματικές αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσουν στον ασθενή.

Οι εταιρείες του συγκεκριμένου χώρου αναμένεται να έχουν έσοδα 10,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2025, επισημαίνεται σε έκθεση της Grand View Research, Inc. Στην έκθεση γίνεται λόγος για αύξηση 11,4% κατά την περίοδο πρόβλεψης. 

Από το 2017, περίπου το 43% των τοξικολογικών δοκιμών του κύκλου “πρόσληψη – διάθεση – μεταβολισμός – απέκκριση” (ADME) που έχουν πραγματοποιηθεί, βασίζονται σε κυτταρικό επίπεδο.

Η τεχνολογία καλλιέργειας κυττάρων έχει υιοθετηθεί ευρέως, εξαιτίας των πλεονεκτημάτων που παρουσιάζει, όπως ότι διενεργείται σε φυσικές συνθήκες και τα αποτελέσματα είναι ακριβή.

Μερικές από τις δοκιμές τοξικότητας είναι η συστηματική τοξικότητα, η νεφρική τοξικότητα, η ηπατοτοξικότητα, η νευροτοξικότητα και άλλες τοξικότητες που μπορεί να οδηγήσουν σε ζωντανό ιστό.

Η πρόοδος στις μεθόδους είναι συνεχής και είναι πιθανό να επιταχυνθεί από πολλές εταιρείες που αναπτύσσουν νέα μόρια φαρμάκων. Αυτό θα διευκολύνει τη διαδικασία ανεύρεσης φαρμάκων και θα ενισχύσει την ανάπτυξη της αγοράς.

Η ανάπτυξη και η αυξανόμενη υιοθέτηση της καινοτόμου τεχνολογίας της γενομικής, της πρωτεομικής και της μεταβολομικής αναμένεται, επίσης, να ενισχύσει την παραγωγή εσόδων τα επόμενα χρόνια

Τεχνολογία

Η βόρεια Αμερική είναι η μεγαλύτερη αγορά δοκιμών τοξικολογίας ADME, λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού φαρμακευτικών εταιρειών που ανταγωνίζονται για την εμπορική κυκλοφορία νέων μορίων.

Οι αναπτυσσόμενες περιοχές της Ασίας  -Ειρηνικού και της Λατινικής Αμερικής θα αυξηθούν σημαντικά, καθώς πολλοί πολυεθνικοί και τοπικοί φορείς προσπαθούν να εισέλθουν στην αγορά. Επιδιώκουν, επίσης, να βελτιώσουν την παρουσία τους σε αγορές που παρουσιάζουν ευκαιρίες καινοτομίας και ανάπτυξης

Μερικοί από τους βασικούς παίκτες στην αγορά αυτή είναι οι Accelrys Inc, Agilent Technologies, Inc,  Albany Molecular Research Inc,  Beckman Coulter Inc. Catalent Inc, Charles River Laboratories  . AbbVie, Actelion Pharmaceuticals, Amgen, Biocon, BioMarin, Boehringer Ingelheim, Bristol-Myers Squibb. Cipla και CymaBay Therapeutics.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;