Με επιτυχία και σημαντικά συμπεράσματα ολοκληρώθηκε το συνέδριο AMLI II του Αthens Medical Group, όπου  περισσότεροι από 300 κορυφαίοι επιστήμονες του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών, καθώς και ομόλογοί τους από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, υπό την ευθύνη 75μελούς επιστημονικής επιτροπής, ανέδειξαν τις ιατρικές καινοτομίες που εφαρμόζονται, ήδη, στις κλινικές του Ομίλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και τις νεότερες εξελίξεις σε σημαντικούς τομείς της Ιατρικής, όπως είναι η Αγγειοχειρουργική, η Αιματολογία, η Γενική Χειρουργική, η Καρδιολογία, η Καρδιοχειρουργική, η Μαιευτική Γυναικολογία, η Θωρακοχειρουργική, η Νευρολογία, η Νευροχειρουργική, η Ογκολογία, η Ορθοπεδική, η Ουρολογία, η Παθολογία, η Παιδιατρική, η Πνευμονολογία, η Ρομποτική Χειρουργική και η Ωτορινολαρυγγολογία.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ο κ. Βασίλης Αποστολόπουλος στην ομιλία του The Future of Healthcare, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται σήμερα στον κλάδο της υγείας, αλλά και  στον Ιατρικό Τουρισμό που αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για τον όμιλο. Όπως ανέφερε, ο κλάδος της υγείας μετασχηματίζεται ραγδαία, γίνεται παγκόσμιος αλλά και πιο προσβάσιμος και ευέλικτος για τους ασθενείς. Σύμφωνα με τον ίδιο, η υγεία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης που συντελείται και απόρροια αυτού είναι ότι η θεραπευτική-προληπτική ιατρική από ένα παθητικό μοντέλο υγείας εξελίσσεται σε ένα ολοκληρωμένο μοντέλο που έχει διαρκή σχέση με τον άνθρωπο. Νέες ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν άρδην τον χάρτη της υγείας καθιστώντας αναγκαίο τον επανακαθορισμό των στόχων σε αυτό το νέο πεδίο όπως διαμορφώνεται. Όσον αφορά στο θέμα του Ιατρικού Τουρισμού, ο ίδιος επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά πως το συγκεκριμένο πεδίο δράσης ήταν είναι και θα είναι στρατηγική προτεραιότητα για τον όμιλο, καθώς οι διεθνείς ασθενείς που προσέρχονται σε αυτόν αποτελούν το 11% του συνολικού του τζίρου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο όμιλος περιθάλπει ετησίως περισσότερους από 6.000 διεθνείς νοσηλευόμενους από 54 χώρες μέχρι σήμερα. Το τμήμα δε των διεθνών ασθενών που λειτουργεί ο όμιλος αναλαμβάνει το συντονισμό όλων των ιατρικών, διοικητικών και μεταφραστικών υπηρεσιών,  αποτελώντας την πιο οργανωμένη και αποτελεσματική υπηρεσία αυτού του είδους στην Ελλάδα. 

Η φετινή διοργάνωση του 2ου Διεθνές Συνεδρίου Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας AMLI 2018 συνέπεσε με τον εορτασμό των 35 χρόνων δημιουργίας του ομίλου Ιατρικό Αθηνών. Ο όμιλος σήμερα λειτουργεί 8 νοσοκομειακές μονάδες, ενώ διαθέτει ένα πανελλαδικό δίκτυο συνεργασιών που αποτελείται από 390 διαγνωστικά κέντρα, 8 μονάδες αιμοκάθαρσης καθώς και ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο επίσημων συνεργατών σε όλη την Ελλάδα. Διατηρεί, επίσης, σταθερές συνεργασίες σε Βόρεια Αφρική, Βαλκάνια, την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. 

Την περίοδο 2010-2017, ο όμιλος Ιατρικό Αθηνών προσέφερε στην Ελληνική Οικονομία:

614 εκατ. ευρώ σε δαπάνες μισθοδοσίας

230 εκατ. ευρώ καταβολές σε ασφαλιστικά ταμεία

190 εκατ. ευρώ καταβολές στο Ελληνικό Δημόσιο

220 εκατ. ευρώ εισροή συναλλάγματος από διεθνείς ασθενείς

466 εκατ. σε προμήθειες από ελληνικές εταιρείες

41 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις.

Την ίδια περίοδο η συνεισφορά του στην Ελληνική Κοινωνία ήταν 

4.850.000 πολίτες εμπιστεύτηκαν στον όμιλο την υγεία τους

500.000 ακρίτες εξυπηρετούνται με τηλεϊατρική

6.000 εργαζόμενοι και ιατροί συνεργάτες

5.000 συμπολίτες έλαβαν δωρεάν ή προνομιακές υπηρεσίες

35 ΜΚΟ, ακριτικές περιοχές και φορείς εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

20 Διεθνείς πιστοποιήσεις για ιατρικές υπηρεσίες και περιβάλλον.

Χιλιάδες αθλητές εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ιατρικής χορηγίας ομοσπονδιών, ομάδων και συλλόγων σε όλη την Ελλάδα. 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA