Σημαντική αύξηση αναμένεται να καταγράψει η αγορά κάνναβης τα προσεχή χρόνια. Σύμφωνα με έρευνα προβλέπεται να αυξηθεί από 10,3 δισ. δολάρια το 2018 σε 39,4 δισ. δολ. έως το 2023, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 30,7% κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Η Ευρώπη αναμένεται να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή στην αγορά κάνναβης από το 2018 έως το 2023, καθώς καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την αυξανόμενη νομιμοποίηση της κάνναβης στην περιοχή και την αυξανόμενη εφαρμογή της ιατρικής κάνναβης. Eίναι αξιοσημείωτο ότι, για να καλυφθεί η αυξανόμενη εγχώρια ζήτηση για προϊόντα ιατρικής κάνναβης, οι χώρες αυτές εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές από τον Καναδά, το Ισραήλ και την Αυστραλία. Ωστόσο, για να αυξηθεί ο εφοδιασμός, οι κυβερνήσεις στις χώρες αυτές χορηγούν όλο και περισσότερο άδειες εισαγωγής και καλλιέργειας σε άλλους παίκτες.

Στις μεγαλύτερες εταιρείες στην αγορά κάνναβης περιλαμβάνονται η Canopy Growth Corporation (Καναδάς), η Aurora Cannabis Inc. (Καναδάς), η Tikun Olam (Ισραήλ), η Cannabis Science Inc. (ΗΠΑ), η Aphria Inc. (Καναδάς), η Maricann Group Inc. , Tilray Inc. (Καναδάς), VIVO Cannabis Inc. (Καναδάς), Medical Mariuana, Inc. (US), STENOCARE (Δανία), Cronos Group Inc. (Καναδάς), Terra Tech Corp. (US) και MedMen ).

Δεσπ.Κ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα