Ακόμη και αν αλλάξουν πολλά πράγματα στον κλάδο του φαρμάκου, τουλάχιστον ένα γεγονός θα παραμείνει ίδιο, σύμφωνα με τους αναλυτές της EvaluatePharma. Το adalimumab της Abbvie  θα πρωταγωνιστήσει με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο το 2024, σύμφωνα με μια νέα έκθεση, συνεχίζοντας έτσι το σερί των αυξημένων πωλήσεών του.

Μετά από τις περσινές πωλήσεις των 18,9 δισ. δολ., το adalimumab εκτιμάται ότι θα κλείσει με 15,23 δισ. δολ. πωλήσεις το 2024, που αντιπροσωπεύει μία ετήσια μείωση της τάξεως του 3% κατά την περίοδο ανάλυσης. Ωστόσο, οι αναλυτές έχουν προβλέψει ότι οι πωλήσεις για το φάρμακο θα κορυφωθούν στα 20,9 δισ. δολ. το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με την έκθεση, το adalimumab θα εξακολουθήσει να κατέχει τα πρωτεία των πωλήσεων στο φάρμακο, ακολουθούμενο από το pembrolizumab της Merck στα 12,69 δισ. Δολάρια, το lenalidomide της Celgene στα 11,93 δισ. Δολάρια, το nivolumab της Bristol-Myers Squibb στα 11,25 δισ. Δολάρια και το apixaban της Pfizer και της BMS στα 10,54 δισ. Συνολικά, οι παγκόσμιες πωλήσεις των συνταγογραφούμενων φαρμάκων αναμένεται ότι θα φθάσουν το 1.2 τρισ. δολ. το 2024.

Όπως αναφέρει η ανάλυση, τα επόμενα χρόνια το  pembrolizumab της Merck θα ξεπεράσει το nivolumab της Bristol-Myers στο χώρο της ογκολογίας, με ετήσιο ρυθμό αύξησης 19% μέχρι 2024. Στην δεκάδα των σημαντικότερων σκευασμάτων με τις περισσότερες πωλήσεις θα βρεθεί το ibrutinib των Johnson & Johnson και της Abbvie, το Palbociclib της Pfizer,  το dupilumab της Sanofi,  το aflibercept των Regeneron και Bayer και το ustekinumab της J & J.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το dupilumab της Sanofi πέτυχε πέρυσι μειωμένες πωλήσεις, γεγονός που όπως προβλέπουν θα ανατραπεί στο μέλλον με τις εκτιμώμενες πωλήσεις να φθάνουν τα 8,06 δισ. δολ. το 2024 από 247 εκατ. δολ. το 2017 πετυχαίνοντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 64%.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ