Σταμάτης Ζησίμου



Στην απόκτηση του 25% της Greek Family Farm προχώρησε η γερμανική Hochland, σύμφωνα με ανακοίνωση της τελευταίας. Η συμφωνία των δύο μερών που υπογράφηκε τις προηγούμενες ημέρες τελεί υπό την έγκριση της γερμανικής επιτροπής ανταγωνισμού και το «πράσινο φως» αναμένεται να δοθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Η εξαγορά του 25% αποτελεί συνέχεια της μεταξύ τους συνεργασίας, καθώς η Greek Family Farm (Κτηνοτροφική Μαγνησίας) παράγει για λογαριασμό της γερμανικής εταιρείας φέτα με το brand «Patros». Σημειώνεται ότι οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να μην αποκαλύψουν το ύψος του τιμήματος.

Το 75% του μετοχικού κεφαλαίου όπως και το management θα παραμείνει στους υφιστάμενους μετόχους της Greek Family Farm.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με τη συμφωνία αυτή, η Hochland εξασφαλίζει την προμήθεια της αυθεντικής, υψηλής ποιότητας ελληνικής φέτας, ενώ οι Έλληνες εταίροι θα επωφεληθούν από την τεχνογνωσία της γερμανικής εταιρείας.

Η Greek Family Farm, η οποία είναι κατά βάση εξαγωγική εταιρεία, διαθέτει τυροκομείο δυναμικότητας 5.500 τόνων ετησίως, για την παραγωγή φέτας ΠΟΠ και βιολογικής φέτας ΠΟΠ, όπως και κατσικίσιου τυριού, δικές της εκτάσεις για την παραγωγή βιολογικών ζωοτροφών, δικά της πρόβατα, ωστόσο συνεργάζεται και με 1.000 παραγωγούς.

Στη χρήση του 2017, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας προσέγγισε τα 19,5 εκατ. ευρώ, έναντι 19,3 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ τα προ φόρων κέρδη της διαμορφώθηκαν στις 955.000 ευρώ έναντι σχεδόν 120.000 ευρώ το 2016.

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Όχι από τον γερμανό υπουργό Υγείας στην απαγόρευση των τσιγάρων
Υπουργείο Υγείας: Ποιες ιατρικές ειδικότητες χορηγούν υαλουρονικό οξύ και botox [εγκύκλιος]
Γιατί ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη παράγοντες του υπουργείου Υγείας