Η EUSA Pharma με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο αγόρασε τα δικαιώματα για το φάρμακο siltuximab που είναι για σπάνια νοσήματα του ομίλου Janssen για 115 εκατομμύρια δολάρια.

Η EUSA ήδη διαθέτει στο εμπόριο δύο ογκολογικά φάρμακα και επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά σπάνιων ασθενειών με το siltuximab το οποίο έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ από το 2014 για τη θεραπεία της πολυκεντρικής νόσου Castleman, που προκαλείται από ανώμαλη υπερανάπτυξη κυττάρων του λεμφικού συστήματος.

Παρόλο που δεν ταξινομείται ως καρκίνος, η ασθένεια λειτουργεί πολύ όπως το λέμφωμα και το siltuximab είναι η μόνη εγκεκριμένη θεραπεία για την πάθηση σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης.

Η ασθένεια επηρεάζει περίπου 1.900 ασθενείς στις ΗΠΑ και έναν παρόμοιο αριθμό στην Ευρώπη και λόγω του μικρού αριθμού ασθενών το φάρμακο έχει αποκλειστικότητα στην αγορά βάσει κανονισμών για τα ορφανά φάρμακα και στις δύο περιοχές.

Η EUSA αγόρασε τα παγκόσμια δικαιώματα για το φάρμακο από την Janssen Sciences Ireland και αναφέρει ότι σχεδιάζει να επεκτείνει τη διαθεσιμότητά του σε άλλες χώρες.

Ενώ το φάρμακο δεν παράγει σημαντικές πωλήσεις για τη μονάδα Johnson & Johnson, η EUSA σχεδιάζει να το επανατοποθετήσει και να το αναπτύξει για άλλες ενδείξεις.

Η EUSA ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει το siltuximab για επιπρόσθετες ενδείξεις.

Η EUSA σκοπεύει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε νέες αγορές, όπως Κορέα, Καναδά και  σε ορισμένες αγορές στη Νότια Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απειλή για εγκύους και νεογνά η αύξηση της θερμοκρασίας [ελληνική μελέτη]
Οι υγειονομικοί συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ¨Πέμπτης
Ποιες χώρες θεωρούνται κορυφαίες στον ιατρικό τουρισμό