Πέντε βασικές ασθένειες και συγκεκριμένα η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η οστεοαρθρίτιδα, η οστεοπόρωση, ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος και η ψωριασική αρθρίτιδα, καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της αγοράς φαρμάκων για ρευματικές παθήσεις εξηγώντας και γιατί σε αυτές απευθύνονται οι περισσότερες θεραπευτικές επιλογές.  

Η αμερικανική αγορά αντιπροσώπευε περίπου το 43% της παγκόσμιας αγοράς το 2017 και αυτό προβλέπεται να παραμείνει σταθερό μέχρι και το 2024 που μελετά η έρευνα. 

Εκτιμάται ότι καθόλη την περίοδο πρόβλεψης, η αγορά των σκευασμάτων που αφορούν τις ρευματικές παθήσεις θα αυξάνεται κατά 4,46%, κατ' έτος. Σημειώνεται ότι το 2017 ανήλθε στα 58,97 δισ. Δολάρια.

Η ανοδική τροχιά αναμένεται να προέλθει από τη γήρανση του παγκόσμιου πληθυσμού. Για παράδειγμα, ο συνολικός πληθυσμός που ζει με οστεοαρθρίτιδα στις επτά μεγάλες αγορές του κόσμου εκτιμάται ότι θα αυξηθεί από 125,76 εκατομμύρια που ήταν  το 2017 σε 138,44 εκατομμύρια το 2024. Αλλος παράγοντας που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της αγοράς είναι η είσοδος νέων προϊόντων. 

Σήμερα, η θεραπευτική κατηγορία κυριαρχείται από έναν αριθμό  φαρμάκων με καλές πωλήσεις , τα οποία στοχεύουν στον παράγοντα νέκρωσης όγκων α (TNF-α) μια βασική προ-φλεγμονώδη κυτοκίνη. Ωστόσο, λόγω αρκετών πρόσφατων και επερχόμενων εκπνοών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας αλλά και της εισόδου βιολογικών σκευασμάτων, αυτή η κατηγορία φαρμάκων θα έχει ως αποτέλεσμα την πτώση των εσόδων της και επακόλουθα τη μείωση της δεσπόζουσας θέσης που σήμερα καταλαμβάνει στην αγορά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
H Curity Pharma παρουσίασε την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Ο ΣΦΕΕ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού
H Boehringer Ingelheim επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων